Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté se zaměřili na kontroly chat

TŘEBÍČSKO: V zimních měsících kontrolují policisté chatové oblasti častěji 

Na konci minulého týdne provedli policisté na Náměšťsku kontrolu chatových oblastí v katastru obce Pozďatín, a to zejména u rybníků Kačíř a Vrbinec. Kontroly rekreačních objektů prováděli policisté obvodního oddělení ve spolupráci s policejním psovodem. Při kontrolách nezjistili u chat a chalup, že by vykazovaly nějaké známky násilného vniknutí, nebo že by byly narušené.

V zimních měsících se riziko vloupání do rekreačních chat zvyšuje. Chatové oblasti se staly opuštěnými a majitelé navštěvují své chaty jen velmi zřídka. Této situace by mohli využít pachatelé k vloupání, ať již s cílem odcizit cokoli, co má nějakou hodnotu a lze to prodat, nebo k přespání. Krádeží věcí tak pachatelé způsobí majitelům chat nemalé finanční ztráty. Škody, a v mnoha případech jsou větší než způsobené odcizením věcí, vznikají po vloupání do objektu také poškozením chaty a jejího vybavení. Pachatel se chová převážně bezohledně a často zničí všechno, co nemůže odcizit. V některých případech si v chatě pachatel zatopí nebo během svého pobytu v objektu využívá různé elektrospotřebiče, které ale při odchodu může zanechat zapnuté a v důsledku toho dojde k požáru a zničení celé chaty.

Z toho důvodu provádějí policisté v chatových oblastech nepravidelné preventivní kontroly, které jsou v zimních měsících intenzivnější.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

9. ledna 2017  

vytisknout  e-mailem