Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se zaměřili na drogy a alkohol za volantem

KRAJ - Tři řidiči pod vlivem drog a dva pod vlivem alkoholu, to je výsledek dopravně bezpečnostní akce, která proběhla na území celého Libereckého kraje v uplynulém týdnu. 

V uplynulém týdnu, dne 18. ledna 2022,  proběhla na celém území Libereckého kraje další dopravně bezpečnostní akce, tentokrát zaměřená na speciální kontrolu dodržování zákazu požívání jiných návykových látek a alkoholických nápojů řidiči vozidel před a během jízdy.

Více jak dvě desítky policistů kontrolovaly řidiče, zda dodržují pravidla silničního provozu, zejména se zaměřily na to, zda neřídí auto pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Během akce zkontrolovali policisté celkem 195 vozidel a zjistili 27 přestupkových jednání, za které uložili ve 22 případech pokuty příkazem na místě v celkové částce 9.500,- korun a 5 přestupků oznámili příslušnému správnímu orgánu.


1Přehled nejčastějších přestupkových jednání:

bezpečnostní pásy 2/800 Kč
držení hovorového zařízení za jízdy (telefon) 1/500 Kč
nezajištěný náklad 3/2800 Kč
nepředložení zelené karty 3/500 Kč
technický stav vozidla 2/400 Kč
propadlá platnost technické prohlídky 1/300 Kč
překročení nejvyšší dovolené rychlosti 9/3200 Kč + 2 případy oznámili správnímu orgánu

V průběhu kontrol odhalili policisté celkem 2 řidiče vozidel, kteří byli pod vlivem alkoholu. V obou případech šlo o přestupková jednání, tedy naměřené hodnoty do 1 promile. Další tři řidiči usedli  za volant pod vlivem drog. 

V rámci akce policisté také pátrali po osobách, odcizených vozidlech a věcech. Mimo jiné se zaměřili i na problematiku spojenou s ilegální migrací, pašováním drog a ilegální přepravou zbraní. 

V podobných dopravně bezpečnostních akcích budou policisté v kraji i v následujícím období pokračovat. Alkohol a drogy za volant rozhodně nepatří!
 

25. 1. 2022
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem