Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se zaměřili na dodržování povolené rychlosti

KRAJ – Minulý týden policisté v kraji zkontrolovali během dopravně bezpečnostní akce přes pět set řidičů motorových vozidel. 

Minulý týden se i v Libereckém kraji v rámci celorepublikové dopravně bezpečnostní akce policisté zaměřili na kontrolu dodržování povolené rychlosti řidiči motorových vozidel. Během této akce dopravní a pořádkoví policisté na řadě stanovišť zkontrolovali celkem 550 řidičů motorových vozidel. V rámci provedených kontrol zjistili celkem 293 přestupků, z nichž 277 vyřídili na místě uložením blokové pokuty a přestupkové jednání šestnácti řidičů oznámili k dalšímu šetření příslušnému správním orgánu.

Během dopravně bezpečnostní akce policejní hlídky u 179 řidičů zaznamenaly překročení povolené rychlosti. Jednání sedmi těchto přestupců oznámili správnímu orgánu a ostatním na místě udělili blokovou pokutu.

Policisté v rámci provádění kontrol také čtyřem řidičům v dechu naměřili alkohol. Ve všech případech se jednalo o hodnoty do jedné promile, což kvalifikovali jako přestupek. Šest řidičů také přistihli, jak během jízdy drží v ruce mobilní telefon a dalších 36, kteří nebyli připoutáni bezpečnostním pásem. Patnáct řidičů vyjelo s motorovými vozidly, která měla nevyhovující technický stav pro provoz na pozemních komunikacích.

Na závěr upozorňujeme řidiče motorových vozidel, že i v následujícím období letních prázdnin budou probíhat na území celého Libereckého kraje různé dopravně bezpečnostní akce. Policisté se ovšem na kontrolu dodržování povolené rychlosti zaměří i v rámci běžného výkonu služby.


17. 8. 2021
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem