Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se zaměřili na bezpečnost cyklistů

KRAJ – Jedna z nejohroženějších skupin účastníků silničního provozu byla pod zvýšeným dozorem policejních hlídek o uplynulém víkendu. 

1V neděli 4. června 2023 se na území Libereckého kraje uskutečnila další dopravně bezpečnostní akce. Na silnicích se policisté zaměřili zejména na správné chování cyklistů při pohybu po pozemních komunikacích. U cyklistů probíhala kontrola, zda-li dodržují zákaz jízdy po chodníku, nekonzumují před a během jízdy alkoholické nápoje a jiné návykové látky a v neposlední řadě byl kontrolován technický stav jejich jízdních kol. Kontrolám neunikli ani řidiči motorových vozidel, u kterých se policisté zaměřili především na správné předjíždění cyklistů.

Během akce zkontrolovali policisté celkem 558 účastníků provozu, z toho zhruba dvě třetiny byli cyklisté. Při kontrolách zjistili u účatníků silničního provozu celkem 39 dopravních přestupků. Cyklisté se dopustili 17 dopravních přestupků. U šesti z nich byl zjištěn alkohol. Nejvyšší hodnota byla naměřena u cyklisty na Jablonecku s výsledkem přes 2 promile. Přestupky týkající se drobných nedostatků v technickém stavu jízdních kol většinou řešili policisté domluvou a edukací cyklistů.
 

6. 6. 2023
nstržm. Libor Barták
oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem