Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté se zaměřili i na rybáře

Doby lovu ryb nedodrželo celkem 16 hříšníků 

     Dne 30. července letošního roku, se uskutečnila noční akce, která byla zaměřena na porušení rybářského zákona č. 99/2004 Sb. a vyhlášky 197/2004 Sb., a dalších právních předpisů, které se této oblasti týkají.
     Akce se zúčastnilo celkem třiadvacet policistů z kriminální policie a vyšetřování, pořádkové a cizinecké policie Územního odboru Mělník. Dále se opatření zúčastnili příslušníci rybářské stráže v daných oblastech, kolegové z poříčního oddělení v Nymburce s motorovým člunem, dva hasiči z HZS Mělník, taktéž s motorovým člunem a JSDH Lužec nad Vltavou se člunem.
 Akce byla započata v půlnoci z pátku 29. na sobotu 30. července a byla ukončena ve čtyři hodiny ráno. Proč v tento čas? Neboť v uvedenou dobu, tedy mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ranní, se nesmějí lovit ryby. Dle vyhlášky č. 197/2004 Sb. se denní lov ryb dle měsíců liší. Květen, červen, červenec a srpen je doba, kdy se loví od 04:00 do 24:00 hodin daného dne. A právě na toto a další dodržování si účastníci opatření chtěli „došlápnout“.
    Kromně vodních toků, tedy Labe a Vltavy, které oblasti kontrol protékají, tedy Kostelec nad Labem, Lužec nad Vltavou, Kralupy nad Vltavou, Neratovicemi a Obřístvím, probíhaly kontroly i na přilehlých vodních tocích, např. jezero u Mlékojed, Křenku či Konětop. 
    Během akce bylo zjištěno celkem šestnáct porušení rybářského zákona a dalších nařízení či vyhlášek. Tyto prohřešky přítomní členové rybářské stráže a policisté na místě s hříšníky sepsali na „Oznámení o zjištění přestupku na úseku rybářství“ dle zákona 99/204 Sb., či „Oznámení o přestupku“ dle zákona č. 200/1990 Sb., a tyto následně postoupili na příslušné správní odbory.
    Uvedená akce nebyla ojedinělá. Policisté tak chtějí ukázat, že prohřešky jsou páchány i v této oblasti. I s  pytláky se policisté setkávají. Ať už se jedná o lov ryb či zvěře jako takové. Proto podobné akce budou v našem regionu i nadále pokračovat.
 
4. srpna 2011
nprap. Jana Žáčková
 
 
 

vytisknout  e-mailem