Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policisté se vrátili z Kosova

Policejní prezident přivítal na letišti dvanáct policistů vracejících se z mise EULEX Kosovo 

Dvanáct policistů (mezi nimi i jedna policistka) vracejících se po ročním působení v mezinárodní misi EULEX Kosovo zpět do České republiky dnes v 15:00 hod. na letišti Praha – Kbely slavnostně přivítal policejní prezident plk. Tomáš Tuhý. Hlášení o úspěšném působení policistů v této mezinárodní misi podal policejnímu prezidentovi před nastoupenou čestnou jednotkou ihned po vystoupení z letadla velitel českého kontingentu npor. Tomáš Tesárek.

„Měl jsem možnost vás osobně vidět při práci přímo v kosovské Mitrovici a jsem rád, že vás nyní mohu přivítat zpátky v České republice. Velice si vážím osobního a nadstandardního přístupu, se kterým každý z vás přistoupil k plnění úkolů v zahraniční misi EULEX, přispěli jste tak k prosazování dobrého jména Policie České republiky v zahraničí“,
uvedl k vracejícím se policistům policejní prezident Tomáš Tuhý.

V misi EULEX Kosovo se čeští policisté mimo jiné úkoly starají zejména o pořádek v ulicích. Často ale slouží také jako speciální eskortní jednotka, která zajišťuje a převáží pachatele závažných trestných činů do cel nebo k soudům.

Po dnes uskutečněné rotaci policistů, bude mít nadále český kontingent v Kosovu jedenáctičlenné zastoupení, včetně dvou velitelských pozicí.

O zahraniční cestě policejního prezidenta plk. Tomáše Tuhého na Balkán, jsme informovali v červenci tohoto roku. Zprávu si můžete přečíst zde.

10. října 2014
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem