Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté se věnují bezpečnosti i na sportovních utkáních

MLADOBOLESLAVSKO- Poslední hokejové utkání Mladé Boleslavi s Kladnem se neobešlo bez komplikací. 

Za sportem často jako diváci vyráží nejen skuteční fanoušci, kteří si chtějí vychutnat a užít sportovní zážitek a atmosféru, ale bohužel i “takzvaní fanoušci”, kteří vyhledávají spíše adrenalin v podobě provokace a snaží se vyprovokovat nějakou potyčku.

Na bezpečnost při těchto sportovních utkáních dohlížejí nejen pořadatelé, ale i policisté z obvodních oddělení, kriminalisté a policisté z družstev pořádkové jednotky, kteří jsou v případě konfliktu mezi fanoušky připraveni okamžitě zakročit, aby situaci uklidnili a zajistili bezpečí všem divákům. Takové osoby, pak končí na policejní služebně a ve velké většině případů pak následuje zákaz vstupu na další sportovní utkání.

Zápas mezi BK Mladá Boleslav a Rytíři Kladno se 9. října 2023 také bohužel neobešel zcela bez komplikací. Policisté znají totožnost fanoušků, kteří se dopustili přestupkového jednání a mají k dispozici kamerové záznamy, které vyhodnocují. Prověřují i trestný čin krádeže na hokejovém utkání a šetří podezření z několika přestupků proti veřejnému pořádku a občanskému soužití. Veškerá jednání budou po zadokumentování postoupena příslušným správním orgánům. 

Cílem policistů a pořadatelů je zajistit bezpečný a bezproblémový průběh všech sportovních akcí, ti kteří to nerespektují trestu rozhodně neuniknou a na další utkání se pak zřejmě dlouho osobně nepodívají.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
16. října 2023

vytisknout  e-mailem