Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté se setkali se strážníky

HODONÍN: Na setkání probírali vzájemnou spolupráci 

V pátek 8. ledna se v prostorách Územního odboru Policie ČR Hodonín sešli zástupci městských a obecních policií se svými protějšky z Policie ČR. Setkání se tak zúčastnili ředitelé městských policií z celého okresu, spolu s vedoucími obvodních oddělení Policie ČR a samotným vedením Územního odboru vnější služby (uniformovaná policie) a služby kriminální policie a vyšetřování.
Cílem tohoto setkání bylo vzájemně se poznat a prodiskutovat stávající a budoucí spolupráci. Každý ze zúčastněných tak dostal možnost se představit a přednést svůj příspěvek o spolupráci strážníků a policistů v daném městě či obci. Zazněly zde jak zkušenosti, tak i poznatky o tom jak to kde funguje. Jestli jsou někde problémy  nebo spolupráce funguje bezchybně. Představitelé Policie ČR nastínili své priority a také to, že strážníky berou jako své partnery a do budoucna s nimi a jejich pomocí určitě počítají.
Mezi probíraná témata patřila například oblast veřejného pořádku a dohled nad touto problematikou při konání větších sportovních či kulturních akcí. Další oblastí byla problematika dopravní služby a otázka nehodovosti v některých úsecích. A v neposlední řadě také otázka preventivních aktivit. Zde vystoupili policisté z Preventivně informační skupiny a představili preventivní projekty, které již byly realizovány nebo se připravují.
Věříme, že toto setkání bylo přínosné pro jak pro strážníky, tak i pro policisty. A také bychom byli rádi, kdyby se tyto setkání opakovaly pravidelně.
 

nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem