Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté se připravují na Trnkobraní, fotbal a sraz trucků

ZLÍNSKO: V pohotovosti jich bude opět několik desítek. 

Blížící se víkend bude pro zlínské policisty, stejně jako každý rok, velmi perný. Ke dvěma tradičním akcím, které z hlediska bezpečnosti zajišťují, Vizovické Trnkobraní a Truck sraz Zlín, přibylo navíc ještě rizikové fotbalové utkání domácích fotbalistů proti MFK Karviná. V pohotovosti bude od pátečního odpoledne až do nedělního večera několik desítek policistů.

50. ročník Vizovického Trnkobraní otevírá brány v pátek ve tři hodiny odpoledne, více než stovka policistů bude v pohotovosti již krátce po poledni. Dopravní policisté budou dohlížet na bezpečný transport návštěvníků na příjezdových cestách do Vizovic, v ulicích města se bude pohybovat několik desítek pořádkových policistů a kriminalistů, kteří budou preventivně procházet stanovými městečky i areálem likérky. V akci budou také policejní koně a psi. Oproti minulým letům dochází ke změně parkování. Cesta ze Zádveřic do Vizovic (tzv. stará Zádveřická) bude až k odbočce na Těchlovský kopec obousměrná a bude zde zakázáno parkovat. Upozorňujeme všechny motorizované návštěvníky, aby respektovali dopravní značení a pokyny policistů a neparkovali na místech, kde je to zakázáno.

Truck Sraz Zlín, který se koná již po dvanácté v Březůvkách, obnáší kromě programu v uzavřeném areálu Kapřína pro veřejnost zajímavou páteční a sobotní spanilou jízdu centrem města Zlín spojenou s výstavou trucků. S ní souvisí dopravní omezení v pátek od 18.00 do 22.00 hod. v ulicích Hradská,  nám. T. G. Masaryka, Štefánikova, Osvoboditelů a tř. T. Bati a v sobotu mezi 11.00 a 15.00 hodinou v ulicích tř. T. Bati, Březnická, Filmová, Vrchy a Zelená. V pátek se budou trucky do Zlína přepravovat z Březůvek přes Zlínskou část Kudlov a zpět, v sobotu pojedou opačným směrem přes Provodov, Želechovice nad Dřevnicí, Příluky a zpět opět přes Kudlov. Doporučujeme se v inkriminovaných časech výše jmenovaným místům raději vyhnout, v opačném případě vás může čekat na cestách až půlhodinové zpoždění. Na dodržování dopravního značení a plynulý průjezd městem budou po oba dny dohlížet desítky dopravních a pořádkových policistů.

Fotbalové utkání mezi FC Zlín a MFK Karviná, které se uskuteční v sobotu 19. srpna v 17.00 hodin na stadionu Letná ve Zlíně, vyhodnotili policisté jako středně rizikové. Podle prvotních odhadů předpokládají, že se ho zúčastní asi stovka fanoušků hostujícího týmu. Na to, aby jejich návštěva proběhla bez větších incidentů, budou dohlížet pořádkoví policisté včetně čtyř pořádkových jednotek těžkooděnců, policejní kynologové se psy, chybět nebudou ani členové antikonfliktního týmu či kriminalisté. Na bezproblémovou dopravu a parkování se soustředí dopravní policisté. Kvůli uzavření ulice Dlouhé v centru Zlína doporučujeme se těmto místům v sobotu odpoledne a večer vyhnout. S policisty budou spolupracovat také strážníci Městské policie Zlín, kteří poskytnou policistům speciální vozidlo určené k řízení bezpečnostních opatření. Na minimalizaci problémů uvnitř stadionu dohlédne pořadatelská a bezpečnostní služba. Žádáme fanoušky, aby na utkání přišli kvůli bezpečnostním prohlídkám s dostatečným časovým předstihem, brány stadionu se otevřou v 16.00 hodin.

17. srpna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem