Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se opět zaměřili na železniční přejezdy

JABLONECKO – Přes železniční přejezd na červenou procházel cizinec, který přes dvacet let pobývá na území České republiky neoprávněně. 

Dopravní policisté společně s policisty z obvodních oddělení se v uplynulých dvou dnech v rámci běžného výkonu služby opět zaměřili na kontroly v blízkosti železničních přejezdů na Jablonecku. Pozitivním zjištěním je ta skutečnost, že během těchto služeb nepřistihli žádného řidiče, který by přejížděl s vozidlem přes železniční přejezd v době, kdy je v provozu signalizační zařízení. Jediný, kdo se vydal přes železniční přejezd v době, kdy svítila červená světla, byl 52letý cizinec. Tohoto jednání se dopustil v prostoru železničního přejezdu ve Smržovce. Při kontrole tento muž policejní hlídce nepředložil žádný cestovní doklad. Z tohoto důvodu policisté na místo přivolali své kolegy z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. V rámci této součinnosti následně cizinec policistům cestovní doklad předložil. Provedenou kontrolou ovšem policisté zjistili, že cizinec na území České republiky od prosince roku 1999 pobývá neoprávněně. Policisté z cizinecké policie muže zajistili, zahájili správní řízení a ukončili ho vydáním rozhodnutím o správním vyhoštění, ve kterém mu byla stanovena doba na vycestování do 47 dnů od nabytí právní moci uvedeného rozhodnutí. Po provedených úkonech byl cizinec propuštěn na svobodu.

Policejní hlídky dále svoji přítomnost v blízkosti železničních přejezdů využili k tomu, že sledovaly řidiče, zda dodržují další povinnosti, které jim ukládá zákon. Zjistili tak například, že devět řidičů nepoužilo během jízdy bezpečností pás, jeden řidič za jízdy držel v ruce mobilní telefon a šest řidičů překročilo povolenou rychlost. Všechna tato přestupková jednání policisté vyřešili na místě udělením blokové pokuty.

Na závěr opět připomínáme, že policisté i nadále budou v rámci běžného výkonu služby směřovat svoji pozornost k železničním přejezdům a samozřejmě budou kontrolovat všechny účastníky silničního provozu – nejen tedy řidiče motorových vozidel.


10. 7. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Přejezdy (1)

Přejezdy (1) 

Detailní náhled

Přejezdy (2)

Přejezdy (2) 

Detailní náhled

Přejezdy (3)

Přejezdy (3) 

Detailní náhled

Přejezdy (4)

Přejezdy (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem