Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté se opět věnovali dětem

Praha venkov - VÝCHOD – Preventivní programy policisté zacílili na děti základní a mateřské školy. 

Ve dnech 17. a 19. května 2023 navštívily během dopoledne děti z Mateřské školy Brandýs nad Labem policejní služebnu brandýského obvodního oddělení.   

Děti si prohlédly prostory, které policisté využívají. Viděly například policejní cely, kanceláře stálé služby a navštívily také pracoviště kriminalistických techniků, kteří jim dovolili nahlédnout do své práce. Kriminalisté dětem ukázali nejrůznější náčiní a pomůcky potřebné k zajištění stop na místě činu. Vyzkoušely si, jak kriminalisté pracují s magnetickým práškem, s jehož pomocí si zviditelnily své otisky prstů a dlaní na listu bílého papíru. Více než sto předškolních dětí se dozvědělo mnoho informací z činností Policie ČR, prohlédly si nejnovější techniku, služební vozidla a výstroj i výzbroj.

Dále dne 18. května 2023 navštívila dopravní policistka Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD žáky prvního stupně základní školy v obci Dřevčice. Preventivní program byl zaměřen na dopravní výchovu dětí. Policistka žáčkům vysvětlila základní zásady bezpečnosti v silničním provozu a děti si vyzkoušely správné přecházení po přechodu pro chodce. Poté si zopakovaly význam jednotlivých dopravních značek a také povinnou výbavu kola a cyklistů. Důraz byl kladen také na důležitost viditelnosti osob, kterou lze zvýšit vhodnou barvou oblečení a doplňky z fluorescenčních materiálů, které zvyšují světelný kontrast vůči pozadí a prodlužují tak vzdálenost, na jakou může řidič chodce nebo cyklistu zaznamenat.

Po skončení obou preventivních programů obdržely děti od policistů drobné dárky s preventivní tématikou.

por. Bc. Lucie Nováková
komisař
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
19. května 2023 

vytisknout  e-mailem