Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se o víkendu zaměřili na řidiče motocyklů

KRAJ - Policisté při dopravně bezpečnostní akci řešili větší množství přestupků. 

6
V neděli 5. června proběhla v Libereckém kraji dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na kontrolu dodržování pravidel silničního provozu řidiči motocyklů.

Akce byla vyhlášena na základě vývoje dopravní nehodovosti, s cílem snížit počty a následky dopravních nehod řidičů motocyklů, kteří jsou ve větší míře zranitelnými účastníky silničního provozu.

V neděli pěkné počasí vylákalo mnoho řidičů na projížďku s motocyklem, ne však všichni dodržovali pravidla silničního provozu. Policisté však neponechávali bez povšimnutí i přestupky řidičů ostatních vozidel.

Do akce bylo nasazeno 21 policistů z dopravní a pořádkové služby, kteří zkontrolovali celkem 117 vozidel.

V rámci provedených kontrol policisté zjistili 48 přestupků (z toho u 45 řidičů motocyklů), z nichž vyřešili 47 na místě blokovou pokutou, celkem za 30 500 Kč a jeden přestupek oznámili do správního řízení.

Nejčastějším přestupkem řidičů bylo užití vozidla, které pro provoz na pozemních komunikacích nesplňuje technické podmínky stanovené zákonem, a to v 18 případech. Dále 12 řidičů překročilo nejvyšší dovolenou rychlost a 2 řidiči nepředložili zelenou kartu od vozidla.

Řidiči motocyklů, pamatujte na to, že byste měli jezdit bezpečně a zbytečně neriskovat, abyste se z každé cesty vrátili vždy domů ke svým blízkým.

Na závěr upozorňujeme, že řidiče motocyklů v letních měsících kontrolujeme nejen při dopravně bezpečnostních akcích, ale i při běžném výkonu služby.


6. 6. 2022
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje
 

vytisknout  e-mailem