Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté se chystají na setkání v Mikulčicích

Kraj:Aktualizace 14:00 

Aktualizace 14:00 Většina návštěvníků sobotní bohoslužby už míří zpět ke svým domovům. I rozjezd se obešel bez komplikací a pro policisty tak končí z velké části víkendové opatření.
Aktualizace 25.5.  11:30: Sobotní ráno se obešlo bez dopravních komplikací. V areálu je zhruba 2000 návštěvníků, které nodradil ani přetrvávající déšť.
Aktualizace 16:30: Páteční den je v Mikulčicích a okolních obcích poklidný, policisté zatím nemuseli řešit žádné závažnější incidenty.
 
Jihomoravští policisté před sebou mají náročný víkend. Největší událostí budou oslavy příchodu svatých Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Začínají v Mikulčicích už dnes, ale největší nápor očekávají pořadatelé na sobotní bohoslužbu. Odhadovaných 10 tisíc návštěvníků si vyžádá změnu dopravního režimu na komunikacích v okolí. Na hladký průběh příjezdu a parkování budou po celý víkend dohlížet desítky dopravních policistů. Nepodceníme ani dohled nad veřejným pořádkem a v terénu budou i specializované policejní složky. Všem návštěvníkům doporučujeme včasný příjezd, parkoviště jsou od místa konání vzdálena několik kilometrů a dostupná až na výjimky pouze pěšky. Samozřejmostí je řídit se radami policistů a pořadatelů, pro případnou cestu zpět k autům ve večerních hodinách jsou vhodné reflexní doplňky.
 
Veškeré informace jsou dostupné na adrese: http://mikulcice.pravoslavi.cz/
 
por. Pavel Šváb, 24.05.2013

vytisknout  e-mailem