Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté s Týmem silniční bezpečnosti a s BESIPEM u základních škol v Libereckém kraji

KRAJ – Tradiční začátek školního roku s preventivní tématikou „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. 


2Se začátkem školního roku se policejní preventisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti a zástupci BESIP Libereckého kraje opětovně zapojili do celorepublikové preventivní akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Během této akce hovořili po letních prázdninách s nejmladšími účastníky silničního provozu o bezpečné cestě do školy a ze školy.

Po celý první školní týden měli svá stanoviště u základních škol v rámci celého Libereckého kraje, a to jak v Liberci, Novém Boru, České Lípě, v Semilech, v Turnově ale i v Jablonci nad Nisou.

Dětem připomínali zásady bezpečného přecházení a pohybu ve vozovce, povinnost užívat dětské zádržné systémy ve vozidlech a také to, že silniční komunikace a její blízké okolí není místem vhodným pro hry. „Řadě dětí, ale i jejich rodičům, jsme museli mimo jiné připomenout důležitost a v dětském věku také povinnost používat ochrannou cyklistickou přilbu. A to nejen při cestě do školy na kole, ale také na koloběžce,“ říká Markéta Novotná, krajská koordinátorka BESIP pro Liberecký kraj.

Pro malé účastníky silničního provozu měli nachystané drobné dárky s tématikou dopravní výchovy, které ocenily jak děti, tak i jejich rodiče.

Celý týden se „Zebrou“ byl zakončen přednáškou na téma bezpečnost silničního provozu, na jedné ze základních škol v našem kraji, jejíž součástí byla i prohlídka služebního dopravního prostředku policistů z dopravního inspektorátu Jablonec nad Nisou.  V seminářích s dopravní tematikou k projektu Zebra budou pokračovat ještě i v průběhu září. 

Stále připomínáme, že děti jsou nejrizikovější skupinou osob v rámci silničního provozu, a proto je nutné jim zásady bezpečného chování, nejen při cestě do školy, neustále připomínat. Nechť se každý vždy vrátí v pořádku domů.   
 

10. 9. 2023
por. Zuzana Gelič, DiS. 
preventistka KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem