Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté s hasiči hledali pětiletého chlapce

JABLONEC NAD NISOU – Včera odpoledne policisté s hasiči hledali pětiletého chlapce, který se rodičům ztratil ze zahrady u domu, kde si předtím hrál. 

Včera odpoledne krátce po půl druhé hodině policisté na lince 158 přijali oznámení o pohřešování pětiletého chlapce, který se měl ztratit ze zahrady u domu Jablonci nad Nisou – Proseči nad Nisou. Na místo ihned vyjely policejní hlídky z Jablonce nad Nisou i Liberce včetně psovoda se služebním psem. Provedeným šetřením policisté zjistili, že si pohřešovaný chlapec hrál na zahradě u domu se svoji sestrou a krátce před půl druhou hodinou ho začala matka pohřešovat. Oba rodiče začali chlapce hledat na zahradě kolem domu a i celý dům prohledali. Syna ovšem nikde nenašli, a proto celou věc oznámili na tísňovou linku. Dále policisté zjistili, že uvedená zahrada je z jedné strany ohraničena plotem a z druhé strany korytem řeky Nisy. Nemohli tedy vyloučit skutečnost, že chlapec mohl do tohoto koryta řeky skočit. Navíc v době, kdy rodiče začali chlapce hledat, byly také otevřeny dveře z domu vedoucí do ulice, kterými mohl chlapec také odejít směrem k hlavní silnici.  Matka také uvedla, že by měl mít u sebe její syn mobilní telefon, na který se mu snažila bohužel neúspěšně dovolat. Opakovaně mu volala, telefon sice vyzváněl, ale nikdo ho nezvedal. Je naprosto samozřejmé, že všichni měli o chlapce velký strach.

Do pátrání se s dvaceti policisty zapojily také dvě jednotky hasičů, včetně dobrovolných z Proseče. Policisté také provedli lokalizaci mobilního telefonu, který měl mít chlapec u sebe. Na základě skutečnosti, že by tento mobil měl být v blízkosti domu, zaměřili se policisté opět na zahradu, kde si chlapec před svým zmizením hrál. Nakonec ho psovod se služebním psem a jeho otcem nalezli ve vozidle zaparkovaném za domem v zadní části zahrady. Chlapec seděl za předními sedačkami a sledoval pohádky v mobilním telefonu. Byl nalezen zcela v pořádku bez jakéhokoliv zranění.

Touto cestou děkujeme všem, kteří se okamžitě a intenzivně na pátrání po pohřešovaném chlapci podíleli – všem policistům a profesionálním i dobrovolným hasičům. Je dobře, že byl chlapec nalezen v pořádku a hlavně zdravý.

22. 4. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Liberecký kraj
 

vytisknout  e-mailem