Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté rozšířili kontroly

Ms kraj-v návaznosti na nové opatření MZ policisté rozšířili kontroly 

V souladu s mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví včerejším večerem rozšířili policisté již probíhající kontroly. Společně s dalšími orgány státní správy (celní úřady, městské a obecní policie, hasičský záchranný sbor, živnostenské úřady, Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje, a dal.) kontrolovali policisté od středy 12. září provozovny, stánky s občerstvením, mobilní stánky. Od včerejšího večera, kdy bylo ministrem zdravotnictví vyhlášeno další mimořádné opatření, které zakazuje nabízení k prodeji, prodej a jiné formy nabízení ke spotřebě lihovin o obsahu etanolu od 20 % objemových procent alkoholu, moravskoslezští policisté se zaměřili také na kontrolu restaurací, barů, heren a v kamenných obchodech.

Ze strany policie jsou do akce zapojeni policisté jednotlivých obvodních oddělení, speciální pořádkové jednotky a cizinecké policie. Jelikož cizinečtí policisté mají k dispozici speciální techniku na vyhodnocování dokladů a zjišťování padělků, jejich síly jsou potřebné převážně při prvotním určování pravosti ochranných známek a etiket.

Podle předběžného sčítání policisté během včerejšího dne (14. září od 0:00 do 24:00 hod.) na území celého Moravskoslezského kraje zkontrolovali celkem 1840 provozoven. V sedmi případech bylo zjištěno nedodržení opatření Ministerstva zdravotnictví. Porušení zákazu prodeje alkoholu řeší pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje v rámci své kompetence. Neokolkovaný alkohol, pokud je zjištěn, policisté předávají celním úřadům k dalšímu řízení.

V současné situaci jde ze strany policie v prvé řadě o preventivní akci. Naším úkolem je nejen upozorňovat provozovatele, na rozšíření zákazu nalévání a prodeje alkoholu. Máme také za úkol ochranu veřejnosti před prodejem nelegálního, případně závadového alkoholu.

Zvýšené kontroly provozoven budou probíhat až do odvolání. Dnes během dopoledne se společné hlídky, složené převážně z policistů, celníků, hasičů a pracovníků hygieny, rozjely na kontroly do všech míst Moravskoslezského kraje.

 


por. Mgr. Daniela Vlčková
15.9.2012
 

vytisknout  e-mailem