Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté rozdávali užitečné rady na příměstském táboře

LIBEREC - Nejen něco málo z práce Policie ČR se mohly dozvědět děti příměstských táborů, ale odnesly si i užitečné rady na prázdniny. 

23Policisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje se dnešní den v dopoledních hodinách vydali za dětmi na „Nadupanej příměsťák“ ve Fun parku u muzea v areálu Golf centra v uici Masarykova v Liberci.

K třináctičlenné skupince táborníků  ve věku 6-12 let se připojilo i dvacet dětí z příměstského tábora Krav Maga Liberec.

Mladým účastníkům byla představena policejní práce a předvedena taktická výstroj liberecké hlídky pohotovostního a eskortního oddělení, oddělení silničního dohledu a odboru služební přípravy.     

O nadšení dětí se postarala prezentace služebních vozidel a především pro děti atraktivní motorka BMW. Dalším příjemným zážitkem pro malé dobrodruhy byla jistě ukázka poslušnosti služebního psa Sharpa pod vedením zkušeného kynologa pprap. Miroslava Juny.

Velmi zajímavou přednášku ze svého oboru si připravil kriminalistický technik, který také dětem umožnil výrobu vlastního otisku prstu, jeho odlitku či zajištění trasologické stopy na průhlednou fólii. Malým bonusem na konec byly drobné propagační dárky od preventistek.
 

9. 7. 2020
nprap. Bc. Dana Burešová
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem