Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté rozdávali clony

Český Krumlov – Auto není trezor! (Hlasová schránka 974 232 116) 

Dnes dopoledne proběhla na českokrumlovských parkovištích u obchodních domů preventivní akce s názvem AUTO NENÍ TREZOR, a to za účasti a podpory médií.
 

Policisté prohlédli zaparkovaná auta a pokud v některém v nich nalezli odloženou kabelku, batoh či tašku s notebookem, počkali si na majitele auta a řádně mu vyčinili. Ochrana majetku je totiž hlavně záležitostí majitele, policisté nemohou být všude a nehlídaný majetek, vystavený na sedačkách aut je pro všudypřítomné zloděje učiněným magnetem. 
 
Mnozí motoristé se ospravedlňovali tím, že mají peněženku s sebou a že jim tudíž zloděj nemá co vzít. Neuvědomují si totiž, že i krádež dokladů a klíčů může být velký problém. Divili by se asi, kdyby se z nákupu vrátili do bytu, který už stihl navštívit právě onen zloděj, který si z auta „neměl co odnést“…
 
Také škoda na oknech aut bývá často větší, než na odcizených věcech. A přitom této nepříjemnosti lze zabránit tak snadno – nenechávat cennosti, kabelky, batohy, kamery, fotoaparáty, notebooky a další drahé věci vystavené v autě.
 
Snad si to budou oslovení občané pamatovat a používáním protisluneční clony na přední sklo vozidla s nápisem AUTO NENÍ TREZOR připomenou nejen sobě, ale i ostatním řidičům a osádkám aut, jak se správně zachovat a jak zlodějům činnost přinejmenším znesnadnit.
 
Vždyť určitě sami uznáte, že dvacet kabelek a tašek nalezených policisty na sedačkách během necelé hodiny a půl, je poměrně dost velké číslo, a to šlo o parkoviště, na kterých jsou umístěné tabule se stejným nápisem, jako na clonách.
 
Kolik takových tašek je pak asi k nalezení na místech, kde tyto tabule nejsou…Zkusme se tedy zamyslet a uvědomit si, že nápis AUTO NENÍ TREZOR není pouze heslem, ale skutečností a zkusme se podle toho chovat.
 
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková pcrckpis@mvcr.cz   
15. července 2010   

vytisknout  e-mailem