Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté řešili na hranicích několik porušení

PLZEŇSKÝ KRAJ - Při kontrolách policisté omezili na osobní svobodě několik osob. 

Policisté řešili na hranicích několik porušení nařízení

Během služby na hraniční přechod Folmava přijely čtyři cizinky, které chtěly vycestovat do Spolkové republiky Německo. Při kontrole policisté zjistili, že ženy vstoupily do České republiky již v době nouzového stavu dne 19.3.2020 odpoledne. Policisté je do České republiky vpustili, neboť cizinky čestně prohlásily, že Českou republikou pouze projedou za účelem tranzitu do domovské země a vztahovala se ně tehdy platná výjimka. Vstup cizinek však zaevidovali do svých evidencí pro účely kontroly dodržení podmínek výjimky. To se vyplatilo, neboť včera zjistili, že cizinky v čestném prohlášení neuváděly pravdu a do naší republiky vstoupily za účelem práce. Do včerejšího dne se pohybovaly v Praze, a když přišly o práci, chtěly vyjet zpět. Po provedených úkonech byly cizinky odbaveny na hraničním přechodu a vycestovaly do Německa. Porušení předpisů oznámíme příslušnému úřadu k vyřešení.

Na kontrolním stanovišti Rozvadov policisté v rámci služby zastavili autobus, který vezl cestující z ciziny. Řidič uvedl, že veze 54 osob, ale policisté obdrželi ke kontrole pouze 53 cestovních dokladů. Policisté zjistili, že 34letá žena, která jej nepředložila, měla důvod. Po lustraci zjistili, že na ni byl vydán příkaz k zatčení a předali ji příslušným orgánům.

Příkaz k dodání do výkonu trestu byl vydán Okresním soudem Most i na 61letého muže, který s dalším pánem, chtěl vjet do naší republiky.  I při kontrole mladšího (27 let) muže, zjistili kolegové, že i na něj vydal Okresní soud Praha 2 příkaz k zatčení. Včera v půl deváté večer je policisté omezili na osobní svobodě, staršího předali kolegům z borské věznice a mladšího převezli k dalším úkonům do Prahy.

mjr. Ing. Martina Korandová
2. dubna 2020

vytisknout  e-mailem