Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté řešili dvanáct dopravních nehod

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Častými příčinami byla únava a nepozornost. 

Tragický pátek odstartoval víkend, během kterého dopravní policisté řešili několik dalších nehod. Celkem jich bylo dvanáct. Kromě nešťastné nehody na železničním přejezdu v Ostrožské Nové Vsi, při níž vyhasly dva lidské životy, se stala v pátek další nehoda. Při ní zemřel slovenský řidič nákladního auta. Jednatřicetiletý muž při jízdě od Ostrožské Lhoty na Uherský Ostroh prozatím z neznámých důvodů vyjel vpravo mimo silnici. Tam sjel do silničního příkopu a poté přímo do pole, kde zůstal stát. Co bylo příčinou úmrtí, je předmětem dalšího šetření.

Letecký transport do  nemocnice v Brně si vyžádalo těžké zranění dvaapadesátileté řidičky Mercedesu. Nepozorná žena v sobotu odpoledne vyjížděla u Zlechova od okraje silnice a nedala přednost řidiči Octavie, který jel stejným směrem. Po nárazu skončila Octavie v protisměru, kde narazila do projíždějících vozidel. Pětatřicetiletý řidič Octavie byl převezen s lehkým zraněním do Uherskohradišťské nemocnice. Nikdo jiný naštěstí zraněn nebyl. Alkohol u řidičů vyloučila dechová zkouška. Škoda na vozidlech je předběžně odhadnuta na sedm set tisíc korun.

Únava přemohla řidiče nákladního auta, který jel v sobotu ráno směrem na Slavkov. Při jízdě ztratil kontrolu nad řízením, což zapříčinilo, že vyjel ze silnice. Auto stačilo porazit směrový sloupek a narazilo do betonových panelů. Řidič naštěstí vyvázl bez zranění!

Nehoda, která se stala v neděli po poledni v Buchlovských horách, vypadala hrozivě a jen náhodou skončila bez zranění. V tomto případě pětatřicetiletá německá řidička Citroënu jela se svými třemi dětmi směrem na Uherské Hradiště. Také na ni při jízdě dopadla únava a nad řízením neudržela kontrolu. Citroën i s posádkou vyjel částečně mimo silnici, kde narazil do svodidel. Opět se potvrdilo, že unavený řidič, nemá za volantem co dělat!

Nehody se nevyhýbaly ani cyklistům. V sobotu večer do silničního příkopu u Veletin havaroval čtyřiačtyřicetiletý muž poté, co se nevěnoval řízení. Za jeho nepozornost může jak únava, tak i množství vypitého alkoholu. Dechový přístroj vykázal hodnotu 3,16 promile alkoholu. Muž skončil se zraněním v nemocnici ve Zlíně.

Uplynulým víkendem se počet zmařených životů na uherskohradišťských silnicích dostal na číslo třináct.

17. srpna 2015, por. Bc. Milena Šabatová


 

Odkazy do noveho okna

nehoda Citroënu2

nehoda Citroënu2 

Detailní náhled

nehoda Mercedes x Octavie

nehoda Mercedes x Octavie 

Detailní náhled

nehoda Mercedes x Octavie 2

nehoda Mercedes x Octavie 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem