Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté řeší opakované případy nesprávného parkování v Benátkách nad Jizerou

MLADOBOLESLAVSKO - Za posledních pár měsíců jich museli řešit více jak stovku 

Policisté Obvodního oddělení Benátky nad Jizerou musí v posledních měsících opakovaně řešit přestupky řidičů, kteří na území města porušují pravidla silničního provozu.

Nejčastěji nerespektují dopravní značení jako je např. zákaz zastavení a zákaz stání, často parkují na chodníku nebo v křižovatce. Velmi často pak při stání nenechávají volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 metry pro každý směr jízdy.
Možná si v tu chvíli ani neuvědomují, že právě takovéto parkování, kdy není zajištěna dostatečná průjezdnost pak může mít fatální následky. Místem by pak neprojely složky Integrovaného záchranného systému - těžká hasičská auta a cisterny, které by se pak nemusely včas dostat k nějaké tragické události nebo požáru. I toto je nutné si při parkování uvědomovat, nikdy nevíte, kdy i vy budete potřebovat pomoc a kdy bude potřeba, aby se složky IZS dostaly včas i k vám nebo vašim blízkým.

Policisté z Benátek nad Jizerou v období od 1. srpna 2021 do 30. listopadu 2021 zjistili celkem 115 případů dopravních přestupků na území města. Z toho 27 případů vyřešili příkazem na místě (na místě lze uložit blokovou pokutu až 2.000 Kč) a 88 případů vyřešili oznámením na úřad k projednání přestupku. Ve správním řízení může být uložena pokuta až do výše 10.000 Kč.

Policisté Obvodního oddělení Benátky nad Jizerou budou ve spolupráci s pracovníky Městského úřadu Benátky nad Jizerou pokračovat v dohlížení nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na území města.

por. Ing. Bc Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
3. prosince 2021

vytisknout  e-mailem