Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté prověřili oznámení o údajném napadení ženy mačetou

PRAHA VENKOV - JIH - Tyto informace kolovaly na sociálních sítích. 

Policisté z Obvodního oddělení Jílové u Prahy přijali v posledních dnech několik telefonických dotazů a sdělení, která se objevila i na sociálních sítích. Ta se měla týkat neznámého muže, který měl zaútočit mačetou na jednu z obyvatelek Jílového. V prostředí sociálních sítí rovněž kolovala informace, že stejný muž měl vyhrožovat násilím i zaměstnankyním místní restaurace.

Veškeré tyto poznatky a informace policisté velice důkladně prověřili, provedli výslechy dotčených osob a zajistili a prověřili také veškeré dostupné kamerové záznamy z míst, kde mělo k údajným incidentům dojít. Na základě všech těchto provedených šetření nebylo zjištěno, že by k takovému jednání došlo. 

Policisté se v souvislosti s bezpečností občanů zabývají velmi důkladně každým oznámením, nicméně v podobných případech, kdy jde o ohrožení zdraví a života, by mělo být i prioritou každého občana, aby se vždy bezodkladně a okamžitě obrátil na příslušníky policie ještě předtím, než dané sdělení - bez ověření - umístí do prostředí sociálních sítí. 

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
31. srpna 2022

vytisknout  e-mailem