Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté provedli zvýšený počet kontrol motorkářů

KRAJ – V rámci činnosti odhalili na bezmála dvě desítky hříšníků. 

Na základě vyhodnocení nehodovosti řidičů motocyklů za uplynulé období, se policisté služby dopravní policie ve dnech 10. – 14. srpna, ve zvýšené míře, zaměřili právě na tyto účastníky provozu na pozemních komunikacích. Ke kontrolám nedocházelo pouze na páteřních tazích Libereckého kraje, ale také na úsecích komunikací, které milovníci těchto strojů hojně využívají k „zážitkové“ jízdě. Takovým typem komunikace je kupříkladu ta, která se je charakteristická značným počtem ostrých zatáček.

V průběhu celé dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali na bezmála jedno sto řidičů, z nichž se téměř dvě desítky dopustily přestupkového jednání, za které jim byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 13.800,- Kč. Kontrolou byli současně odhaleni dva řidiči, kteří řídili pod vlivem alkoholu.

Naprostou většinu přestupků tvořil nevyhovující technický stav motocyklů, dále neoprávněné předjíždění plné čáry souvislé, překročení nejvyšší dovolené rychlosti a v jednom případě řidič nepředložil osvědčení o registraci vozidla.

Dopravní policisté i nadále budou pokračovat v obdobných dopravně bezpečnostních akcích na území celého Krajského ředitelství.

24. 8. 2022
por. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem