Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté prošetřují případ krádeže a pokusu neoprávněného výběru z bankomatu

Strakonice – Víte, o koho se jedná? V tom případě kontaktujte policisty. 

Od 12. března 2022 policisté z Obvodního oddělení Strakonice prošetřují případ krádeže peněženky na nádraží ČSAD ve Strakonicích. Kabelku s mobilním telefonem, peněženkou, doklady a finanční hotovostí si žena odložila na lavičku a poodešla k nástupišti vyprovodit a rozloučit se s příbuznou. Když se vrátila k lavičce, kabelka i s věcmi byla pryč.

 Policisté, kteří případ prošetřují, zjistili, že odcizenou kartu ještě v den krádeže použily dvě osoby v Českých Budějovicích, kde se pokusily o neoprávněný výběr hotovosti z bankomatu. Při výběru je ale zachytila bezpečnostní kamera. 

 Policisté se nyní obracejí s žádostí o spolupráci na veřejnost, která by mohla pomoci při ustanovení totožnosti osob a přispět tak k objasnění případu. Veškeré informace k osobám zachyceným na fotografiích předejte policistům prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo tel. č. 974 237 700.   

 Policisté opětovně upozorňují občany na rizika spojená s krádežemi kabelek. Nikdy nenechávejte své věci bez dozoru. U platební karty neponechávejte PIN kód ke kartě. Peněženky i další doklady, pokud možno, ukládejte do vnitřních kapes kabelky. Vždy pamatujte, že pachatelům stačí sebemenší chvilka, aby se zmocnili odložených věcí.

por. Mgr. Jaromíra Nováková

26. dubna 2022

Odkazy do noveho okna

kamera 1

kamera 1 

Detailní náhled

kamera 2

kamera 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem