Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté pronásledovali ujíždějící motocykl

LIBEREC – Řidič nerespektoval nejen rychlost, dopravní značení, ale ni pokynů policistů k zastavení. 

I přes vyslovený trest zákazu činnosti který vyřkl Okresní soud, v neděli 19. května opět usedl za volant, resp. za řídítka. 

Službu konající policejní hlídka spatřila nedaleko centra Liberce projíždět, krátce před půlnocí, motocykl se dvěma lidmi. Policisté se rozhodli motorku i posádku zkontrolovat. Jakmile se na služebním vozidle rozblikala modrá světla a rozsvítilo se znamení k zastavení, řidič motocyklu zareagoval tak, že okamžitě přidal plyn a rozhodl se ujet. Ulicí Hanychovskou si to motorkář zamířil k nájezdu na silnici první třídy č. 35 ve směru na Prahu. Ani přes neustálé pokyny k zastavení se muž za řídítky neměl k zastavení a pokračoval zvýšenou rychlostí ve směru na Prahu. Během pronásledování nerespektoval dopravní značení, ale ani rychlost, která ve městě přesáhla i 120km/h. Při výjezdu z Liberce motorkář mimo jiné narazil do služebního vozidla a v úseku, kde je omezen provoz z důvodu úpravy vozovky najel do protisměrného pruhu, přičemž poškodil dopravní značení. Motocyklista ale daleko neujel. Osudným se mu stal opravovaný úsek silnice pro motorová vozidla nedaleko Jeřmanic. Na vyfrézované vozovce nestačil zabrzdit před napříč vykopanou částí vozovky u přemostění. Prorazil dřevěný zátaras a ochranné pletivo a skončil v rýze i s 32letou spolujezdkyní. Oba utrpěli naštěstí jen lehká zranění.   1

Alkohol ani drogy nebyly v průběhu vyšetřování jako příčina dopravní nehody či nerespektování pokynů zasahujících policistů zjištěny.

Předběžně odhadnutá výše škody atakovala částku bezmála 50tisíc korun.

29letému muži z Českobudějovicka policisté sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

Video z pronásledování můžete shlédnout pod článkem.

29. května 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem