Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

„Policisté pro život“

KRAJ/LIBEREC – Policisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, zařazení na Odděleních hlídkových služeb v Liberci a Jablonci nad Nisou, se rozhodli darovat krev. 

V úterý 10. března 2020 přijala Transfúzní stanice Krajské nemocnice v Liberci třináctku policistů odhodlaných dobrovolně pomoci i tam, kde běžně vidět nejsou.
Z ulice, kde tráví většinu svého profesního času v pomyslné první linii v „boji“ s kriminalitou, rozhodli se policisté zařazení na Odděleních hlídkových služeb v Jablonci nad Nisou a v Liberci, přispět poněkud odlišným způsobem k záchraně života a zdraví. Darováním životadárné tekutiny - krve.5.jpg

Profesionální tým Hematologického a transfúzního centra Krajské nemocnice v Liberci se ujal nejen zkušených dárců, kteří pravidelně poskytují svou krev, ale také pětice nových zájemců. Třináct policistů, z nichž bylo pět prvodárců, tak bezezbytku naplnilo policejní heslo „Pomáhat a chránit“ a doplnili jej i o pomyslný dovětek „darovat“.

„Chtěli bychom veřejnosti ukázat i jakousi lidskou stránku policejního sboru a pochopitelně také poukázat na rozmanitost policejní práce. Není to jen o pokutách, jak si kdekdo myslí, ale skutečně o poskytování pomoci tam, kde je jí třeba. A právě takováto aktivita podle nás jednoznačně má smysl“, zmínil jeden z dárců. 
Je to rozhodně dobrá akce. Ať už pro záchranu života a zdraví, ale také jako jistá forma motivace případných zájemců o práci v našem policejním kolektivu“, uvedl jeden z mladých policistů.   

V závěru zajímavého dopoledne, které zrealizovali pracovníci personálního odboru krajského policejního ředitelství, a které podpořili také zaměstnanci Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra, v čele s Ing. Zdeňkem Špetlíkem, bylo v prostorách nemocničního centra slyšet z úst policistů souhlasné stanovisko: „Rozhodně tu nejsme naposled“.

10. března 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem