Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Huberťákem po Libverdě

KRAJ - Policisté připravili letní tábor i pro děti zaměstnanců Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. 

1
Již druhý ročník letního táboru zorganizovala v průběhu července 2020 skupinka policistů pro děti zaměstnanců Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Policisté z oddělení služební přípravy, obvodního oddělení, kriminální policie a z oddělení kyberkriminality, většina z Jablonce nad Nisou připravili i v letošním roce zajímavý program nejen pro své ratolesti, ale i pro děti svých kolegů, tentokrát v Libverdě na Hejnicku.

Letní tábor pod názvem "Huberťákem po Libverdě" absolvovalo na tři desítky dětí ve věkovém rozmezí od 6 - 14 let.

Na chalupě Piktych mohly děti po dobu 10 dnů zažít mnoho zajímavého a často i poučného. Program byl opravdu pestrý.

6Za dětmi zavítali policejní psovodi se svými čtyřnohými parťáky, kdy tak mohly děti nahlédnout do jejich výcviku a vidět tak, že tato práce je nejen zajímavá, ale také mnohdy náročná. Policejní psi musí zvládnout obtížné situace a nesmí se zaleknout téměř ničeho. Neméně zajímavá byla i přednáška o sebeobraně, kde se děti měly možnost dozvědět i mnohé poučné rady, jak se chovat na ulici tak, aby eliminovaly pro ně rizikové či nebezpečné situace. Policisté si pro ně připravili i ukázku zbraní a balistiky. Nechyběla ani ukázka policejní techniky a výstroje.

Další den byl věnován rizikům na sociálních sítích, kyberkriminalitě a kyberšikaně, což je v dnešní době velmi aktuální téma. Pro děti byla velmi přínosná přednáška na téma "První pomoc" včetně ukázky modelových situací.

Během pobytu nechyběla ani zábava, kdy děti navštívil i kouzelník. Policisté pro ně připravili stezku odvahy a noční hru. Velký úspěch u dětí sklidil i airsoft paintbol. A o tom, že byl program skutečně pestrý, dokládá přednáška o poznávání rostlin a ukázka práce včelařů. 

Děti si z tábora odnesly kromě  nezapomenutelných zážitků také drobné prezentační materiály.

2. 8. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem