Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté přijeli za dětmi do Desné

JABLONECKO – Tanvaldští policisté přijeli minulý týden za dětmi do Mateřské školy a Základní školy v Desné. Všem připomněli zásady bezpečného chování doma i na ulici. 

Minulý týden policisté z Obvodního oddělení v Tanvaldě přijeli navštívit děti do Mateřské školy a Základní školy v Desné. Přes padesát dětí v mateřské školce pozorně poslouchali příběhy o bezpečném chování doma i na ulici, které jim policisté vyprávěli a ukazovali namalované na obrázcích z kufříku psa Ajaxe. Malým dětem vysvětlili, jak se mají správně chovat například v situacích, když je osloví na ulici cizí člověk nebo u nich doma někdo zazvoní u dveří. Samozřejmostí byl vyprávěný příběh dívky, na kterém policisté dětem připomněli, jak se mají chovat v silničním provozu a především to, jak mají správně přecházet vozovky.

V základní škole policisté besedovali s téměř čtyřiceti dětmi odpoledne ve školní družině. Při této besedě se zaměřili na problematiku bezpečnosti v silničním provozu. Žákům zdůraznili zásady bezpečného chování chodců a cyklistů jako nejzranitelnějších účastníků silničního provozu. Velký důraz policisté kladli na správné přecházení vozovek, a to nejen na přechodech pro chodce, ale také v místech, kde žádné přechody nejsou.

Děti v mateřské školce i žáci v základní škole velmi pozorně s policisty na všechna uvedená témata společně hovořili. Za odměnu si poté mohli vyzkoušet a „osahat“ jejich výstroj, kterou používají denně pří výkonu služby. Na úplný závěr od tanvaldských policistů všechny děti obdržely dárky – například omalovánky a sešity s kreslenými komiksovými preventivními příběhy, které jim budou nevšedně prožitý den připomínat.


30. 3. 2023
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

MŠ Desná (1)

MŠ Desná (1) 

Detailní náhled

MŠ Desná (2)

MŠ Desná (2) 

Detailní náhled

MŠ Desná (3)

MŠ Desná (3) 

Detailní náhled

ZŠ Desná (1)

ZŠ Desná (1) 

Detailní náhled

ZŠ Desná (2)

ZŠ Desná (2) 

Detailní náhled

ZŠ Desná (3)

ZŠ Desná (3) 

Detailní náhled

ZŠ Desná (4)

ZŠ Desná (4) 

Detailní náhled

ZŠ Desná (5)

ZŠ Desná (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem