Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté přijali neobvyklé oznámení

BLANENSKO: Zloděj si místo hodnotných věcí odnesl zakrslého králíka. 

Policisté z obvodního oddělení Boskovice prověřují kuriózní případ chovného zvířete. Začátkem září přijali oznámení od pětapadesátileté ženy o tom, že jí přes noc někdo odcizil zakrslého králíka. V době, kdy odešla oznamovatelka do práce, se Bubun, jak ušákovi se synem říkala, nacházel v kleci v přístavku za domem. Tento byl i se vstupní brankou k rodinnému domu neuzamčen. Této situace využil zloděj, který se tak bez námahy dostal do objektu. I přesto, že se zde nacházely další cenné věci, chovný králík upoutal zloděje natolik, že si odnesl i s klecí pouze jeho. Žena se synem naštěstí dlouho nesmutnili, případ měl šťastný konec. V rámci služby se bystrým policistům po několika týdnech „pohřešovaného“ podařilo nalézt. Karel, jak si ho zloděj pojmenoval, se nacházel na jedné z boskovických ubytoven. Třiadvacetiletý muž, u kterého pobýval, se následně policistům ke všemu doznal. K případu sdělil, že toho večera, kdy spáchal výše uvedený trestný čin, požil více alkoholu a sám netušil, proč se takového jednání dopustil.

I přesto, že svého činu lituje a o zvířecího kamaráda se postaral, mu policisté sdělili podezření ze spáchání hned dvou trestných činů, a to přečinu krádeže a trestného činu porušování domovní svobody, za které mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Nedávejte šanci zlodějům a své domovy vždy řádně uzamykejte. I přesto, že byt či dům opouštíte, byť jen na malou chvíli, myslete na bezpečnost vašeho domova.  Myslete na to, že příležitost dělá zloděje.

por. Koryťáková Lenka, 2. 11.  2022

Odkazy do noveho okna

PHOTO-2022-11-02-07-56-42

PHOTO-2022-11-02-07-56-42 

Detailní náhled

1 foto králík

1 foto králík 

Detailní náhled

2 Náhledový list (Indexprint)-3 králiček

2 Náhledový list (Indexprint)-3 králiček 

Detailní náhled

3 OMČ-klec králík

3 OMČ-klec králík 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem