Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté představili své povolání dětem

Ms kraj - účast na projektu "Živá knihovna povolání" 

Všechny žáky devátých tříd základních škol čeká v tomto posledním ročníku rozhodnutí týkající se volby vhodné školy, kterou budou po ukončení „základky“ studovat, jaké předmět je budou bavit, jaký obor je bude v budoucnu naplňovat.
Právě z tohoto důvodu uspořádala Základní škola Františka kardinála Tomáška Studénka dne 3.listopadu 2022 setkání pro deváťáky, které proběhlo v prostorách Dělnického domu ve Studénce. Projektu pod názvem „Živá knihovna povolání“ se zúčastnilo bezmála 180 žáků základních škol ze Studénky, Kopřivnice a Bílovce.
Prostřednictvím projektu byli žáci seznámeni s 24 obory možných druhů povolání a jedním z nich bylo také povolání příslušníka Policie České republiky.

Tuto službu přišli představit policisté Obvodního oddělení policie České republiky Studénka, kteří přítomné informovali například o možném uplatnění v Policii ČR, o základních podmínkách přijetí do služebního poměru příslušníka Policie ČR, jaké doklady jsou nezbytné pro přijímací řízení a jak toto řízení probíhá, či jak služební poměr vzniká. Žáci měli také možnost prohlédnout si ukázku části služební výstroje a výzbroje policistů, která je policisty používána při běžném výkonu služby.  Této možnosti s velkým zájmem využili a s policisty o tomto zajímavém povolání živě diskutovali.

Žákům devátých ročníků přejeme mnoho štěstí na cestě za vysněným povoláním!

npor. Bc. Marek Bartoš
OOP Studénka

por. Bc. Marika Jeličová
oddělení prevence

4. listopadu 2022

Odkazy do noveho okna

1 ŽK povolání 1

1 ŽK povolání 1 

Detailní náhled

2 ŽK povolání 3

2 ŽK povolání 3 

Detailní náhled

3 ŽK povolání 4

3 ŽK povolání 4 

Detailní náhled

4 ŽK povolání 5

4 ŽK povolání 5 

Detailní náhled

ŽK povolání 2

ŽK povolání 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem