Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté představili nový vůz

Policie České republiky se na zábavném odpoledni prezentovala také novým vozem.  

     Pro děti i dospělé návštěvníky odpoledne v areálu Krásné Louky v Mladé Boleslavi připravil magistrát. K vidění byla technika a výstroj městských strážníků, hasičů a také Policie České republiky.

     Kromě dvou osobních aut z dopravního inspektorátu, která slouží k dohledu nad silničním provozem, představili policisté také zcela nové vozidlo. Jedná se o „mobilní kontaktní a koordinační centrum“. Jde o jakousi zcela nadneseně řečeno pojízdnou kancelář, zásahové vozidlo, které by mělo mimo jiné sloužit například jako prvotní kontaktní a koordinační centrum složek Integrovaného záchranného systému přímo na místě v případě hrozby vzniku či řešení následků mimořádné události či kalamitní situace. Mobilní kontaktní a koordinační centra Policie ČR jsou vybavena navigačním systémem GPS, záznamovým zařízením, elektrocentrálou, kontejnery s prostředky první pomoci a první záchrany, vymezovacími kužely pro dostatečné vymezení ochranné zóny pro zásah ostatních složek IZS (Integrovaného záchranného systému) a mnoha dalšími zařízeními. Policisté příchozím rozdávali letáček se základními informacemi o tomto novém vybavení Policie ČR.

     Dopravní policisté u svých vozidel poskytovali informace o další technice, o radarech, měřičích alkoholu a dalším vybavení policie. Přítomným řidičům také předávali voňavé aromavisačky se základními radami. Na visačkách, které nechal vyrobit Krajský úřad Středočeského kraje, jsou základní upozornění typu „Rozsviť světla, Netelefonuj za jízdy, Připoutej se a Dodržuj rychlost“. Cíl je zřejmý, co nejbezpečněji vstoupit do nového školního roku.

vytisknout  e-mailem