Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté pravděpodobně zachránili život

ZLÍNSKO: Mladý muž zranění přežil. 

Operační důstojní vyslal v minulém týdnu hlídku policistů z pohotovostního a eskortního oddělení do obce na Zlínsku, kde se měl podle prvotního oznámení na obou rukou zranit mladý muž, který silně krvácí.

Policisté dorazili na místo události a uviděli v trávě ležet muže s hlubokými řeznými ranami o délce přibližně 15 cm na obou předloktích. Snažila se ho ošetřit žena, která událost oznámila. Vedle muže ležel nůž s čepelí dlouhou 12 cm.

Policisté viděli, že muž s nimi nekomunikuje a nereaguje na podněty, byl bledý a silně krvácel. Poskytli mu proto předlékařskou pomoc, obě ruce mu zaškrtili škrtidlem a použili několik tlakových obvazů, aby zabránili dalšímu krvácení. Policisté, kteří mají speciální zdravotnické proškolení, další zranění nezjistili. Zkontrolovali životní funkce zraněného muže a tepelný komfort zajistili jeho zabalením do izotermických fólií. Po příjezdu záchranářů ještě asistovali u převozu zraněného muže do nemocnice. Lékař konstatoval, že policisté muži včasným zásahem a zástavou krvácení s největší pravděpodobností zachránili život.

https://youtu.be/zRfQSeewRzE

20. dubna 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem