Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté potěšili děti záchranářů, policistů, hasičů, ale i státních úředníků

KRAJ - V tomto týdnu navštívili preventisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje několik MŠ a ZŠ v Libereckém kraji otevřených v době nouzového stavu a věnovali dětem preventivní materiál. 

3Za současného nouzového stavu je otevřeno jen několik vybraných mateřských škol pro děti předškolního věku a jen několik základních škol pro žáky prvního stupně. Školská zařízení jsou otevřena pro děti rodičů, kteří jsou zaměstnány u složek Integrovaného záchranného systému nebo jsou zaměstnanci jiných státních zařízení, jako jsou například pedagogové, sociální pracovníci, zaměstnanci Úřadu práce České republiky, zaměstnanci soudů či státního zastupitelství apod.


7Policisté z Libereckého kraje se v tomto týdnu do otevřených MŠ a ZŠ podívali a děti potěšili rozdáváním preventivních materiálů. Pro starší děti si připravili pracovní sešity s úkoly v tématice dopravní výchovy, zajištění bezpečného chování, znalostí krizových telefonních linek nebo například postřehovou hru s policejní ilustrací. Menší ratolesti byly obdařeny především omalovánkami, doplňovačkami a vystřihovánkami s policejní tématikou. Rozdalo se i několik časopisů, drobných dárků a reflexních doplňků.


V rámci této akce byl předán preventivní a propagační materiál pro cca 300 dětí předškolního věku a cca 180 dětí školního věku ve 14 otevřených MŠ a ZŠ Libereckého kraje.
 

19. 3. 2021
nprap. Bc. Dana Burešová, DiS. 
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem