Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté pomohli seniorům

KLADENSKO – Muž netušil, kam až s autem dojel. 

Včera 12. června 2019 po půl sedmé večer oznámila na tísňovou linku 158 osmašedesátiletá žena z Kladenska, že se obává o zdraví a život svého manžela. Devětašedesátiletý muž se v brzkých ranních hodinách vydal na výlet svým osobním automobilem a měl se pohybovat na Kladensku a Slánsku. Kolem osmnácté hodiny však kontaktoval telefonicky manželku, a sdělil jí, že se ztratil. Muž byl při hovoru zmatený a tvrdil, že netuší, kde je.

Policisté Obvodního oddělení Stochov převzali od operačního důstojníka tyto informace a ihned začali konat. Hovořili se ztraceným seniorem, ten však nebyl schopen sdělit, kde se nachází. Proto provedli lokalizaci mobilního telefonu tohoto muže a zjistili, že přejel Českou republiku a skončil až v Polsku. Kontaktovali proto polské kolegy, uvedli polohu ztraceného a policisté nalezli zmateného muže na dálnici A4. Muž byl následně převezen do nemocničního zařízení a vozidlo bylo umístěno na střežené parkoviště. S rodinou seniora se stochovští policisté domluvili, že si pro muže i automobil přijedou následující den.

Svým aktivním a profesionálním přístupem pomohli policisté seniorskému manželskému páru a celý případ i díky jejich jednání neskončil možná i tragicky. Za to jim patří velké poděkování.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
13. června 2019

vytisknout  e-mailem