Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté pomohli lidem dostat se z hořícího domu

KRÁSNÁ LÍPA – Pondělní požár domu má své hrdiny 

V pondělí 6. března ve 3:19 hodin obdrželi  policisté z obvodního oddělení Krásná Lípa informaci o požáru domu v Krásné Lípě.  Na místo ihned vyjela z obvodního oddělení dvoučlenná hlídka policistů. Na uvedenou adresu dorazili během několika minut, ještě před příjezdem hasičů.

V době příjezdu policistů na místo  byla již téměř celá střecha domu  zachvácena plameny.  Od lidí, kteří stáli venku před hořícím domem se policisté  dozvěděli, že v prvním patře zděné části domu se nachází ještě další  dva lidé,  muž a žena, kteří se nemohou  z domu dostat. Policisté se rozhodli urychleně konat, protože plameny se velice rychle přibližovaly se  k místnosti, kde byli uvězněni muž se ženou. Tato místnost, se začala plnit zplodinami z hoření.  Hrozilo, že životy a zdraví obou osob v místnosti by mohly být bezprostředně ohroženy  rychle se šířícími plameny a kouřem.  Policisté na nic nečekali, z kůlny domu rychle vynesli žebřík, který přistavili do patra a obě osoby se tak mohly dostat do bezpečí před přibližujícími se plameny a kouřem.

Svým včasným zásahem tak hlídka policistů zcela jistě zabránila ohrožení života a zdraví obou osob v hořícím domě.  Být policistou není jen povoláním, ale především posláním. Tento případ je jedním z mnoha, kdy hlídka policistů pomohla a ochránila jiného.

Jak celá událost probíhala z pohledu zasahujících policistů můžete vidět ve videu.

Děčín 8. března 2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem