Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na bulharském a chorvatském pobřeží jsou čeští policisté

Čtvrtým rokem pokračuje projekt bulhraských hlídek, který zajišťuje odbor mezinárodní policejní spolupráce Policejního prezidia. 

Dva policisté, kteří jsou od začátku prázdnin nasazeni v oblasti Burgas v Bulharsku, nemají žádné výkonné pravomoci, ale jsou zde k dispozici občanům ČR, kteří se dostanou do složité situace, či konfliktu se zákonem. Policisté jsou k dispozici 24 hodin denně. Kontakt na policisty mají k dispozici všichni delegáti cestovních kanceláří i příslušníci bulharské policie, kteří je v případě řešení problému českých občanů sami kontaktují.

Od roku 2008 pravidelně pomáhají policisté také turistům v Chorvatsku. Aktuálně je čtveřice policistů v lokalitách Omiš, Šibenik a Vodice.

Policisté, kteří se budou po dobu hlavní sezóny pohybovat ve vybraných letoviscích, jsou pečlivě vybráni a kromě jazykových znalostí mají i důkladné informace o právním řádu a postupech policistů i justičních orgánů dané země. Díky těmto znalostem a dovednostem dokáží turistům v nesnázích účinně pomoci.

Během dvou měsíců se v Bulharsku a Chorvatsku vystřídá dvanáct policistů, osm v Chorvatsku a čtyři v Bulharsku.

4. července 2016
por. David Schön
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem