Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté pátrali po čtrnáctiletém klukovi

TŘEBÍČSKO: Opilý hoch nebyl schopen komunikace a skončil v nemocnici 

V úterý 31. prosince pátrali policisté na Třebíčsku po čtrnáctiletém chlapci, který odešel v noci z domu, kde předtím popíjel alkohol se svým o rok starším kamarádem. Starší hoch měl ale v důsledku požívání alkoholu zdravotní potíže, v pokoji ho následně nalezli bezvládně ležet jeho rodiče a skončil v nemocnici. Druhý podnapilý chlapec v noci z domu odešel a policisté po něm pátrali. Hocha nalezli naštěstí v pořádku a předali ho rodičům.
 
Oznámení o podezření na otravu alkoholem u patnáctiletého chlapce přijali policisté na tísňové lince 158 po druhé hodině v noci a do obce na Jemnicku okamžitě vyjela policejní hlídka. Mladistvého převezla zdravotnická záchranná služba do třebíčské nemocnice, kde byl hospitalizován. Opilý hoch nebyl schopen komunikace ani provedení dechové zkoušky. Policisté provedli na místě šetření a zjistili, že chlapec byl ve svém bydlišti večer ještě se svým o rok mladším kamarádem, doma byli i jeho rodiče. Oba chlapci byli sami v pokoji, když šla matka kolem druhé hodiny v noci zkontrolovat, zda jsou v pořádku, našla svého syna v pokoji bezvládně ležet, druhý chlapec zde nebyl. V pokoji byla láhev whisky, která byla z poloviny prázdná. Vzhledem k tomu, že hoch vůbec nereagoval, přivolali rodiče zdravotníky a dále byla na místo vyslána také policejní hlídka.
 
Policisté začali okamžitě v lokalitě pátrat i po druhém chlapci, jehož život a zdraví mohl být vzhledem k mrazivému počasí a jeho podnapilosti bezprostředně ohrožen. Chlapce velmi rychle nalezli na autobusové zastávce, kde byl schovaný. Čtrnáctiletého hocha, u kterého policisté naměřili při dechové zkoušce hodnotu 0,63 promile alkoholu, odvezli do jeho bydliště a předali ho rodičům. Policisté dále zjišťují, za jakých okolností se chlapci k alkoholu dostali a zda nedošlo ke spáchání protiprávního jednání.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
1. leden 2014
 
 

vytisknout  e-mailem