Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté pátrají po přívěsu s bagrem

LIBERECKO - Během uplynulého víkendu odcizil neznámý pachatel z areálu soukromé firmy v obci Krásný Les na Frýdlantsku nákladní přívěs s dvoupásovým bagrem. 

Liberečtí kriminalisté ve spolupráci s frýdlantskými policisty pátrají po nákladním přívěsu značky Agados Atlas, stříbrné barvy a zároveň po dvoupásovém bagru značky CATerpillar. Přívěs a pracovní stroj odcizil neznámý pachatel během uplynulého víkendu v době od 15,00 hod. dne 15. února do 09,00 hod. 18. února 2019 z areálu soukromé firmy v obci Krásný Les. Pachatel násilím překonal vedlejší vjezdovou bránu, která se v současné době tolik nepoužívá. 

Jednalo se o tzv. pásový minibagr  značky CATerpillar, typ 302.2D, žlutočerné barvy, rok výroby 2014. Součástí bagru byly i dvě podkopové lžíce a jedna plynýrovací. Jedna byla nasazena přímo na stroji a zbylé dvě byly uloženy na podvalu. 

Odcizením přívěsu a bagru způsobil neznámý zloděj majiteli předběžnou škodu ve výši 600 tisíc korun. 

Ve stejné době a ve stejném areálu neznámý pacahtel poškodil dále zámek levých dveří u traktoru zn. Kubota, do kterého se mu však nepodařilo vniknout. 

Policisté již v daném případu zahájili šetření k trestnému činu "krádeže", za který v případě dopadení hrozí pachateli s ohledem na způsobenou značnou škodu trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. 

V tuto chvíli se policisté obracejí s žádostí o spolupráci na samotnou veřejnost. Pokud by měl někdo z občanů poznatky k odcizenému přívěsu a stavebnímu stroji, ať prosím kontaktuje  bezplatnou tísňovou linku 158.


20. 2. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem