Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté pátrají po pachateli krádeží

JIHLAVSKO: Muž opakovaně odcizil zboží v jihlavských obchodech 

Jihlavští policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při objasňování krádeží, ke kterým došlo na začátku června a v druhé polovině července v Jihlavě.
 
K první krádeži došlo ve středu 3. června odpoledne v prodejně obchodního domu na Masarykově náměstí. Pachatel odcizil šest kusů balení náhradních hlavic k holicím strojkům, které uschoval do igelitové tašky. Se zbožím v celkové hodnotě necelých pět tisíc korun z prodejny odešel, aniž by zaplatil. Krádež byla odhalena až následně po vyhodnocení kamerových záznamů. Po přijetí oznámení začali odcizení zboží šetřit policisté. Zjistili popis podezřelého, jedná se o muže pravděpodobně ve věku kolem třiceti let, na levé ruce má zřejmě tetování, které mu vystupovalo zpod rukávu trička. Dále měl s sebou černého psa, kterého nechal při příchodu k obchodu venku.
 
V sobotu 25. července došlo ke krádeži zboží v prodejně na ulici Husova. Pachatel po desáté hodině dopoledne vzal po odstraněné bezpečnostních kódů jeden pár pánských bot v hodnotě necelých 1 200 korun a obuv uschoval do tašky. Prostorem pokladen poté prošel bez zaplacení. Když policisté následně přijali oznámení o odcizení zboží, začali případ šetřit a mimo jiné vyhodnotili také záznamy z kamer. Zjistili, že se podezřelý muž shoduje s popisem pachatele krádeže, ke které došlo na začátku června.
Muž měl na sobě v tomto případě oblečenou šedou mikinu s potiskem, šedé kraťasy, černé boty a na hlavě měl nasazenou tmavou kšiltovku. Muž měl u sebe psa, černé barvy s bílou náprsenkou, vzhledově odpovídajícího rase pitbull.
 
Celková škoda, kterou podezřelý muž způsobil, přesáhla částku šesti tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po podezřelém muži pátrají.
 
Žádáme občany, kteří muže na fotografiích poznají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází nebo pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
15. října 2015

vytisknout  e-mailem