Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté pátrají po osobě zachycené na fotografiích pořízených z kamerových záznamů

DOMAŽLICE - Domažličtí kriminalisté pátrají po pachateli, který je podezřelý ze spáchání přečinu podvod. Od poškozeného vylákal přihlašovací údaje k jeho internetovému bankovnictví a následně mu z jeho účtu odcizil 150 tisíc korun. 

Domažličtí kriminalisté pátrají po pachateli, který je podezřelý ze spáchání přečinu podvod. Tohoto jednání se dopustil dosud neznámý pachatel dne 11. září 2022 tím, že pod záminkou předstíraného zájmu o nabízené zboží na jednom z internetových portálů a za využití podvodných stránek přepravní společnosti, vylákal od poškozeného přihlašovací údaje k jeho internetovému bankovnictví. Z účtu mu pak následně neoprávněně odeslal na jiný účet částku ve výši přes 150 tisíc korun.

Prověřováním činu bylo dále zjištěno, že virtualizovanou platební kartou k výše uvedenému účtu byly obratem, ještě týž den, provedeny v jednom z pražských bankomatů tři výběry v celkové částce 150 tisíc korun.  Ze zajištěných kamerových záznamů z předmětného bankomatu a jeho okolí je zachycena osoba provádějící tyto výběry.

Jelikož se může jednat o možného podezřelého, případně o důležitého svědka prověřované trestné činnosti, žádáme veřejnost, aby v případě jakýchkoliv poznatků k osobě na fotografiích nás kontaktovali na telefonním čísle 974 331 340, 974 331 353 nebo na bezplatné tísňové lince 158.

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme. 

por. Barbora Šmateorvá, DiS.
9. ledna 2023

Odkazy do noveho okna

Fotografie z kamerového záznamu 1

Fotografie z kamerového záznamu 1 

Detailní náhled

Fotografie z kamerového záznamu 2

Fotografie z kamerového záznamu 2 

Detailní náhled

Fotografie z kamerového záznamu 3

Fotografie z kamerového záznamu 3 

Detailní náhled

Fotografie z kamerového záznamu 4

Fotografie z kamerového záznamu 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem