Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté pátrají po elektrické koloběžce

LIBERECKO - V době od 28. do 29. dubna 2020 odcizil neznámý pachatel z chodby bytového domu v ulici Cyrila a Metoděje elektrickou koloběžku v hodnotě 40 tisíc korun. 

Škodu za 48 tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který vnikl v době z 28. na 29. dubna 2020 do chodby bytového domu v Liberci, ulici Cyrila a Metoděje a z této chodby následně odcizil elektrickou koloběžku - tříkolku značky Capirell Urbano, žluté barvy. Pachatel se dostal do domu zadními dveřmi, které poškodil. Koloběžku měl majitel zajištěnou kovovým řetězem, který pachatel přeštípl. 

Koleběžka vypadá dle vyjádření majitele zcela jako nová, Na zadním blatniku je na železné konstrukci umístěn kufřík, na předním blatníku nálepka Ducati a přední světlo je upevněno na dvou objímkách na trubce od řidítek. 

Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum, kteří v případu zahájili šetření ke zločinu "krádeže" a přečinu "poškození cizí věci", a po pachateli i koloběžce pátrají. 

V tuto chvíli se obracíme s žádostí o spolupráci na veřejnost, pokud by někdo z občanů zaregistroval výhodnou nabídku prodeje této koleběžky nebo její výskyt, kontaktujte prosím policisty, a to prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo přímo policisty na obvodním oddělení Liberec - Centrum. 

Vzhledem k tomu, že se pachatel dopustil krádeže v době nouzového stavu v  Česku vyhlášeného vládou České republiky v souvislosti s nákazou COVID - 19, hrozí pachateli v případě dopadení větší trestní sazba - trest odnětí svobody  od dvou do osmi let. 
 

7. 5. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem