Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Policisté pátrají po černém klarinetu

LIBEREC - Klarinet v hodnotě bezmála 40 tisíc korun odcizil neznámý pachatel v pátek 9. listopadu 2018 v okolí ulice Americká. 

AKTUALIZACE:

Policistům z obvodního oddělení Liberec - Vápenka se podařilo vypátrat hudební nástroj, o který přišel jeho majitel počátkem listopadu loňského roku. 

Policisté  v rámci prováděného šetření zjistitli, že majitel svůj klarinet ztratil během cesty domů. Později si všiml, že je jeho nástroj nabízen k prodeji. Sešel se s prodávajícím a zároveň o schůzce informoval policisty. Prodávající koupil klarinet od 35letého muže za částku 500 korun. Policistům se podařilo dále zjistit, kdo je tím původním prodávajícím. Jednalo se o 35letého muže z Liberecka.

Ten hudební nástroj - klarinet značky Buffet Crampon R13, černé barvy, v černém kufříku našel  dne 10. listopadu 2018 v ranních hodinách v Liberci, ulici na Letce v blízkosti dětského hřiště. Nález v hodnotě 35 tisíc korun si ponechal a později jej zpeněžil. 

Liberečtí kriminalisté zahájili proti 35letému muži trestní stíhání pro přečin "zatajení nálezu", za který jej v případě pravomocného odsouzení může soud poslat až na rok do vězení. 
 

1. 2 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

------------------------------------------------------------------------

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka pátrají od uplynulého pátku 9. listopadu 2018 po černém klarinetu, který byl uložen v černém kufříku s kódovým zámkem. Jeho majitel o něj přišel ve večerních hodinách v rozmezí od 21,15 do 22,45 hodin cestou domů. Zda mu jej někdo odcizil během jízdy autobusem do zastávky v ulici Americká a nebo přímo na některé ze zastávek, policisté nyní prověřují. 

Jednalo se o B klarinet značky Buffet Crampon R13, černé barvy, rozložený na pět dílů a jeden náhradní díl tzv. "soudek". Kromě toho byla u klarinetu i krabička plátku značky Vandoren a jedna ligatura neznámé značky. Majiteli krarinetu vznikla škoda za bezmála 40 tisíc korun. 

Policisté již v daném případu zahájili šetření k přečinu "krádeže" a v rámci šetření nyní prověřují místa možného prodeje.

V souvislosti s pátráním po tomto hudebním nástroji se obracíme s žádostí o spolupráci  i na veřejnost. V případě, že by někomu byl klarinet uvedeného typu nabízen nebo někdo ví, kde by se mohl nacházet, ať prosím kontaktuje policisty prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158. 

V případě, že se jim podaří objasnit, kdo má krádež na svědomí, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody. 


13. 11. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem