Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté opět prokázali, že umí být v pravý čas na pravém místě

Ihned poté, co oznámila vězeňská služba útěk vězně , který si ve věznici odpykává dvanáctiletý trest za trestný čin vraždy, nasadili policisté v podstatě veškeré síly a začali po odsouzeném pátrat.  

 

 

Mimořádné a ve výsledku velmi úspěšné opatření rozjeli v pondělí v odpoledních hodinách sokolovští policisté. Ihned poté, co jim kolem půl páté odpoledne oznámila vězeňská služba útěk čtyřiadvacetiletého vězně z Ukrajiny, který si ve věznici v Kolové odpykává dvanáctiletý trest odnětí svobody za trestný čin vraždy, nasadili policisté v podstatě veškeré síly a začali po odsouzeném pátrat.

A jak to vypadalo?
Vzhledem k nebezpečnosti uprchlého muže policie uzavřela celý západočeský kraj, v pohotovosti bylo přes dvě stovky policistů.  Na silnicích kontrolovali ozbrojení policisté každý automobil a na pomoc byl přivolán i vrtulník. Okolí věznice Kolová obklopily desítky policistů a ve spolupráci s vězeňskou službou kus po kuse pročesávali několikakilometrový  okruh. Zde se taky ve zhruba tak 5 kilometrové vzdálenosti od věznice, v lesním porostu mezi obcemi Zlatá a Dvorečky, podařilo nebezpečného muže zadržet. Ten se snažil policii i přes opakovanou výzvu uprchnout, a proto byl proti němu použit čtyřletý služební pes Adon, který pachatele srazil k zemi. Poté byl odsouzený eskortován zpět do věznice.

vytisknout  e-mailem