Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté odhalili muže při pokusu o podvod

Za pomoci veřejnosti se podařilo muže odhalit při činu 

      Dne 1. srpna se na policii obrátila osmnáctiletá žena o pomoc. Vzhledem ke své finanční situaci se rozhodla půjčit si peníze na základě inzerátu v novinách.Matka jejího přítele byla již sama v kontaktu s mužem, který ji měl půjčku u finanční společnosti zprostředkovat. Muže kontaktovala po telefonu, řekl, že se jedná o finanční úvěry, ale nepředstavil se jí, nechal si nadiktovat osobní údaje, ale žádné příjmy v rodině vědět nechtěl. To se jí zdálo divné, ale přesto se rozhodla, že půjčku uzavře. Příteli se celá věc nelíbila, proto na internetu vyhledal zmiňovanou firmu . Zatelefonoval do ní a zjistil, že společnost žádné peníze nepůjčuje .Vše tedy oznámil na policii. 

       Žena muže zkontaktovala a dohodli se na předání vstupního poplatku, který měl činit 5800 korun. Předání peněz proběhlo již za asistence mělnických policistů. Po té co si podvodník vyžádal občanský průkaz a chtěl po ní uvedené peníze, policisté zasáhli. Čtyřiadvacetiletý podvodník se přiznal, že ačkoliv není zaměstnancem uvedené finanční společnosti , vystupoval jejím jménem, čímž toto její dobré jméno poškodil. Dále uvedl, že chtěl vylákat jistinu a po tomto setkání měl v úmyslu smlouvu zničit a finanční hotovost si ponechat pro svou potřebu. Policistům vydal nejen finanční hotovost ve výši 21400,- Kč, která je výnosem z jeho trestné činnosti, ale i věci důležité pro trestní řízení. Proti podvodníkovi kriminalisté zahájili trestní stíhání ze spáchání trestného činu podvodu ve stádiu pokusu. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

     Majitel finanční společnosti, jejíž dobré jméno bylo podvodníkem poškozeno poděkoval policistům z Okresního ředitelství Mělník za profesionální a rychlý zásah.

vytisknout  e-mailem