Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté ocenili nejlepší práce v soutěži projektu Markéty dopravní výchova

Jihočeský kraj - Zároveň představili novou tvář preventivních aktivit poručíka Šupinku. 

V úterý 11. prosince 2018 ocenili jihočeští policisté v prostorách Krajského kontaktního a informačního centra Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje za přítomnosti médií nejlepší práce dětí, které se zapojily do soutěže projektu Markéty dopravní výchova. Zároveň slavnostně představili novou tvář preventivních aktivit poručíka Šupinku. Tato postavička bude jihočeské policisty doprovázet na různých preventivních akcích. Policisté dětem jejich návštěvu navíc zpestřili malou daktyloskopickou laboratoří, kde si děti vyzkoušely práci kriminalistických techniků.

Soutěž projektu Markéty dopravní výchova proběhla na území Jihočeského kraje v letošním roce poprvé. Nicméně v Libereckém kraji, kde soutěž vznikla, běží velmi úspěšně již řadu let. Letos se však rozšířila do celé republiky a tak jsme měli možnost se i na jihu Čech do soutěže zapojit.

Markéty dopravní výchova je projekt, který působí pod značkou Tým silniční bezpečnosti. Jedná se o výtvarnou a literární soutěž, která je rozdělena do celkem čtyř kategorií. V první kategorii jsou výtvarné práce dětí z mateřských škol. Ve druhé kategorii výtvarné práce žáků I. stupně základní škol, ve třetí kategorii výtvarné práce žáků II. stupně základní škol a ve čtvrté kategorii všechny literární práce.  Děti zpracovávají každoročně své výtvory na nové téma. V letošním roce zadavatelé vyhlásili soutěž na téma „Cestování dopravními prostředky s prarodiči“. V září tohoto roku byly osloveny všechny mateřské a základní školy v našem kraji a děti měly dva měsíce na to, aby své práce zaslaly. Celkem se tak sešlo několik desítek nádherných výtvorů a bylo velmi těžké vybrat ty nejhezčí. První tři místa z každé kategorie pak postoupí do republikového kola. V případě, že některé z jihočeských dětí uspěje, zúčastní se v polovině ledna slavnostního vyhlášení v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Foto z akce:

Markéty dopravní výchova

Markéty dopravní výchova 2

Markéty dopravní výchova 3

Markéty dopravní výchova 3

Markéty dopravní výchova 3

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz

13. prosince 2018

vytisknout  e-mailem