Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté objasnili vloupání do autoservisu

LOUNY - Peugeota odcizili recidivisté; Opilý havaroval...  

 Peugeota odcizili recidivisté

Před několika dny jsme veřejnost inforomovali o případu vloupání do jednoho autoservisu v Žatci. Tehdy neznámý pachatel odcizil z dílny diagnostiku na zjištění závad vozidel, následně usedl za volant zde zaparkovaného osobního automobilu zn. Peugeot 307 a projel s ním vrata na dvůr dílny, načež vůz odcizil. Svým činem tak způsobil škodu kolem půl milionu korun. Policistům z Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje se podařilo v minulých dnech tento skutek objasnit. Mají ho na svědomí dva muži ve věku 26 let z Prahy a 33 let z Podbořanska. Oba dva byli již v minulosti soudně trestáni a za sebou mají celou škálu trestné činnosti, které se dopouštěli hlavně na jihu Čech. Páchali tam podobnou kriminalitu jako na Lounsku. Za tuto trestnou činnost je nyní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje obvinil ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže a trestného činu poškozování cizí věci, částečně spáchaných ve formě spolupachatelství. Věc nadále vyšetřují jihočeští policisté.

Opilý havaroval

V pondělí večer havaroval poblíž obce Charvátce opilý řidič s vozidlem Ford Galaxy. Nehoda se udála na silnici III. třídy č. 2498 poté, co 43letý šofér nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky při projíždění táhlé levotočivé zatáčky. S vozem vyjel vpravo mimo vozovku do silničního příkopu, kde nejprve narazil do sloupu telefonního vedení, ten přerazil a poté přední částí vozidla narazil do stromu. Při nehodě řidič utrpěl lehčí zranění a RZS byl převezen do lounské nemocnice. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili 2, 19 promile alkoholu v dechu. Dále byl řidiči proveden odběr krve na zjištění hladiny alkoholu. Hmotná škoda byla vyčíslena na 152 000 Kč. Ve věci zahájili policisté úkony v trestním řízení.     

V obchodě kradla potraviny

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 30leté ženě ze Žatce ze spáchání trestného činu krádeže, neboť v pondělí odpoledne v jednom žateckém marketu odcizila potraviny v hodnotě 155 Kč. Při tomto nekalém jednání byla zadržena ochrankou prodejny a předána policii. Ta následně zjistila, že dotyčná byla již za majetkovou kriminalitu odsouzena Okresním soudem v Lounech s podmínkou a zkušební dobou do 13. prosince 2009. Po provedených úkonech byla podezřelá propuštěna ze zadržení na svobodu. 

vytisknout  e-mailem