Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté objasnili sérii vloupaček

CHOMUTOVSKO - Díky včasnému oznámení byl podezřelý zadržen krátce po vloupání. 

Z vloupání do celkem třinácti chatek v zahrádkářských koloniích na Chomutovsku obvinil vyšetřovatel 36letého muže. Ke krádežím nebo pokusům o ně mělo docházet od září loňského roku do konce února. Původně neznámý pachatel se do chatek dostával většinou po rozbití skleněných výplní oken nebo jiným násilným způsobem. Z rekreačních objektů pak dvakrát odcizil různé potraviny, v jednom případě si odnesl bezpečnostní kamery, měřič napětí, autobaterii a outdoorovou kameru. Jednou majiteli sebral dvě basy piv, které však daleko neodnesl a zanechal je kousek od chatky. Většinou do objektů pouze vnikl, prohledal je, ale nic nevzal. Celková škoda způsobená poškozením při násilných vniknutích (15.500 korun) tak o pět tisíc převyšuje škodu na odcizených věcech.

Podezřelého nakonec zadrželi policisté na sklonku února krátce po posledních vloupačkách. Při pokusu o vniknutí do jednoho z objektů se spustil alarm a podezřelý se dal na útěk. Mezitím však majitel objektu, který byl o jeho narušení vyrozuměn díky zabezpečovacímu zařízení sms zprávou, přivolal policii. Policisté pak Chomutovana zadrželi na útěku v blízkém lesíku sousedícím se zahrádkářskou kolonií.

Pod tíhou dalších důkazů se podezřelý ke všem třinácti vloupáním přiznal. Obviněn byl z trestných činů krádeže, pokusu krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Soudce tohoto třináctkrát trestaného recidivistu poslal do vazební věznice. Pokud bude uznán vinným, může za mřížemi strávit s ohledem na páchání krádeží v době nouzového stavu až osm let.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 15. března 2021

vytisknout  e-mailem