Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté objasnili sérii poškození vozidel

TŘEBÍČSKO: Muž způsobil škoda za více než 230 tisíc korun 

Třebíčským policistům se podařilo objasnit sérii poškození vozidel, ke které došlo v loňském roce. Majitelům bezmála dvou desítek automobilů vznikla celková škoda za více než 230 tisíc korun. Za dopadením pachatele stojí také výborná spolupráce s městskou policií. Ze spáchání trestného činu je podezřelý osmadvacetiletý muž, kterému tak hrozí až roční pobyt za mřížemi.

V letních měsících a na konci podzimu došlo v Třebíči ke čtyřem případům, při kterých byla na různých místech poškozena zaparkovaná vozidla. Případy policisté obvodního oddělení prověřovali a spolupracovali rovněž s kriminality. Do pátrání po pachateli se zapojili také strážníci. Precizním operativním šetřením, prověřováním a vyhodnocováním veškerých poznatků policisté zjistili, že všechny čtyři případy mají shodného pachatele a podařilo se získat i podstatné informace k podezřelému muži, kterého policisté následně dopadli.

Na základě shromážděných důkazů mu sdělil policejní inspektor podezření ze spáchání čtyřnásobného trestného činu. „Osmadvacetiletý muž z Třebíčska je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ řekl npor. Mgr. Jaromír Brychta, vedoucí obvodního oddělení. Podezřelý muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

Osmadvacetiletý muž je podezřelý z toho, že v období od června do listopadu poškodil ve čtyřech případech v Třebíči celkem devatenáct vozidel. Jeho cílem byly zaparkované automobily různých značek, které poškozoval rýhami do laku. Používal k tomu klíče. Jednotlivým majitelům způsobil škodu většinou kolem deseti tisíc korun, některým ale vznikla i výrazně vyšší škoda. Jako třeba majiteli automobilu BMW, na kterém muž poškrábal kapotu a boční sloupek střechy, škoda přesáhla třicet tisíc korun. Ještě vyšší škoda vznikla poškozením vozidla Citroen Berlingo, u kterého muž poškrábal blatníky a dveře. V jednom případě poničil v rámci jednoho útoku hned deset automobilů najednou, v časných ranních hodinách totiž poškodil vozidla zaparkovaná na ulicích Zdislavina, Viktorinova a Eliášova a zůstala za ním během chvíle škoda za více než devadesát tisíc korun.

Případy policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

18. března 2022

vytisknout  e-mailem