Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté objasnili sérii krádeží nafty a pracovního nářadí

agresivní účasník nehody byl pod vlivem, montoval okna bez oprávnění- výzva 

Policisté objasnili sérii krádeží nafty a nářadí na Osoblažsku

Policisté z Města Albrechti spolu s kriminální službou objasnili případy krádeží pracovního nářadí a nafty na Osoblažsku.

Policejní komisař SKPV zahájil trestní stíhání skupiny čtyř pachatelů ve věku od 24 do 50 let pro trestný čin krádeže i ve formě pomoci a formě návodu. Těch se měli dopustit ke konci roku 2008 a počátkem roku 2009 tím, že

            - nejstarší z obviněných jako zaměstnanec firmy na Osoblažsku využil přístupu do výdejny materiálu a odcizil svářečku. Odprodal ji jednomu ze spoluobviněných, který ho navštěvoval v zaměstnání a navedl ho ještě k další krádeži, tentokrát magnetické vrtačky. Obviněný ji odcizil na začátku února a ihned po krádeži ji přehodil přes oplocení firmy, kde za plotem již čekal jako komplic. Na přesném dni a hodině předávky se telefonicky domluvili.

            - další krádež ve stejné firmě spáchali tři z obviněných v době od 31.1. do 1.2.2009, když po radě nejstaršího z obviněných, vypnuli přívod elektrické energie do objektu a odcizili svařovací poloautomat, který odvezli na saních. Odcizenou věc hned druhý den odprodali za 20 tisíc Kč. Peníze si rozdělili a použili pro svou potřebu.

            - uvedená skupinka dále pokračovala v trestné činnosti a v pěti případech na různých místech - Osoblaha, Slezské Rudoltice, Dívčí Hrad a Bohušov- po vypáčení víček palivových nádrží z odstavených vozidel a v jednom případě ze sudu, odcizili celkem 1 100 litrů nafty. Svým jednáním způsobili majitelům škodu v celkové výši přes 111 tisíc Kč.

V souvislosti s tímto případem budou v následujících dnech obviněni ještě další osoby.

 Odnesl maso a počítač

Krádež vloupáním do jídelny šetří nyní rýmařovští policisté. V průběhu víkendu v době od 15. do 16.5.2009 v Rýmařově na ulici Hornoměstské dosud neznámý pachatel vnikl do jídelny nemocnice. Odjistil si okno a vlezl do příručního skladu. Zde odcizil 10 kg vepřové plece a následně vyrazil dveře kanceláře. Odnesl si počítač s monitorem, klávesnicí i myší. Způsobená škoda činí 11 tisíc Kč.

 Odcizili jak fábii, tak ford

V Bruntále policisté šetřili v průběhu víkendu hned dvě krádeže osobních motorových vozidle. Po obou vozidlech bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

K první krádeži došlo na ulici Zeyerova v době od 14. do 15.5.2009, kde z parkoviště odcizil pachatel škodu fabii combi šedé metal barvy v základní výbavě. S centrálním dálkovým uzamykáním a v nádrži bylo asi 20 litrů nafty. Způsobená škoda činí 200 tisíc Kč.

V druhém případě v Bruntále na Žlutém Kopci v době od 16. do 17.5.2009 dosud neznámý pachatel využil situace, kdy ve fordu escort majitel nechal klíče ve spínací skříňce a vozidlo odcizil. Jednalo se o combi bílé barvy v základní výbavě. Na zadních dveřích byla samolepka s nápisem WÜRT. V nádrži bylo 20 litrů nafty. Způsobená škoda 15 tisíc Kč.

 Agresivní účastník dopravní nehody byl pod vlivem alkoholu

V 19.35 hodin v sobotu 16.5.2009 v Lichnově jel 40letý řidič s vozidlem BMW, nedodržel bezpečnostní vzdálenost za vozidlem Ford Mondeo 26leté řidičky a došlo ke střetu. Při nehodě nebyla žádná osoba zraněna. Škoda byla ve výši 7 tisíc Kč. Po nehodě vystoupila řidička z vozidla současně s manželem a šli se podívat, co mají poškozené. Zároveň vystoupil i řidič druhého vozu a začal se choval agresivně. Svlékl si bundu, hodil jí na zem a chtěl napadnout manžela řidičky. Z chování bylo vidět, že je podnapilý. Manželé raději nasedli do fordu, odjeli a nehodu oznámili na linku 158. Na místo byla vyslána hlídka dopravních policistů, kteří řidiče BMW v Krnově vyzvali k zastavení. Muž nereagoval a tak ho policisté pronásledovali. Po chvíli s vozidlem zastavil na ulici ČSA a chtěl odejít. Odmítl prokázat svou totožnost a předložit doklady potřebné k řízení automobilu. Byl zajištěn a předveden na obvodní oddělení, kde mu dechovou zkouškou bylo naměřeno 1.94 promile alkoholu. Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 Z chaty vzal kávu, nudle a konzervy

V Krnově na ulici Petrův Důl v době od 10. do 16.5.2009 dosud neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň dveří rekreační chaty a vstoupil dovnitř. Vše prohledal a odcizil rádio a různé potraviny(kávu, nudle a konzervy). Způsobená škoda činí 7 tisíc Kč.

 Z prodejny zahradní techniky si odnesl mobil

V pátek 15.5.2009 v Krnově na Mikulášské ulici v prodejně zahradní techniky neznámý pachatel odcizil z pultu volně položený mobilní telefon Nokia. Škoda činí 6 tisíc Kč.

 Nezvaná návštěva

Dosud neznámý pachatel vnikl v době od 8. do 10.5.2009 do bytu na ulici Jesenická v Krnově. Vše prohledal a odcizil zlatý prsten, notebook a finanční částku ve výši 15 tisíc Kč. Způsobená škoda činí přes 28 tisíc Kč.

 Odcizené potraviny, cigarety, alkohol a kosmetika

V Úvalně v době od 14. do 15.5.2009 vyrazil dosud neznámý pachatel sololitové dveře a vnikl do místní prodejny. Odcizil různé potraviny, alkohol, cigarety a kosmetiku v hodnotě přes 28 tisíc Kč. Na místo vloupání byl přivolán i policejní psovod se služebním psem Yorkem, který vypracoval stopu na blízké parkoviště. Způsobená škoda činí 32 500 Kč.

 Montoval okna bez živnostenského oprávnění- výzva!

Policisté z SKPV OHK šetří případ podezření z trestného činu neoprávněného podnikání, kterého se měl dopustit A.P. v několika případech od roku 2007 do roku 2008 v okrese Bruntál. Vystupoval jako živnostník a provozoval činnost montáž stavebních výplní (plastová okna a dveře) a to bez živnostenského oprávnění. Kancelář měl na ulici Tř. E. Beneše  a poté Jesenická  v Bruntále. Zákazníci ho mohli kontaktovat také na adrese www. domecekoken.kvalitne.cz a nebo www.ceskeokno.eu. Objem zakázek v několika případech přesahoval i statisíce.

Přesto, že podezřelý při prvotním jednání se zákazníky vystupoval solidně, svou činnost doložil potřebnými listinnými materiály, ne vždy dostál svým závazkům a i u těch, které splnil, v současné době mohou nastat problémy s případnou reklamací.  

V souvislosti s touto činností policisté žádají občany, kteří využili služeb podezřelého A.P. a objednali si montáž a výměnu stavebních výplní oken a dveří, aby volali přímo bruntálským  kriminalistům 974 731 351.

 

komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr@mvcr.cz

 

 

vytisknout  e-mailem