Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté objasnili pokus vraždy.

LIBERECKÝ KRAJ - Kriminalisté objasnili v rekordně krátké době pokus vraždy v Liberci. 

Vyšetřovatel Služby kriminální policie a vyšetřování, Krajského ředitelství policie Libereckého kraje zahájil trestní stíhání proti 33letému muži z Liberce, který se dopustil zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Za tento trestný čin mu v případě pravomocného odsouzení hrozí až 20letý trest odnětí svobody.
 
Trestného činu se dopustil tím, že si na začátku měsíce prosince 2013 objednal vraždu svého zaměstnavatele, 44letého muže z Liberecka. Vraždu si objednal u 37letého cizince, a to za částku několika set tisíc korun.
 
Dne 10. prosince 2013 policisté přijali oznámení, právě od muže, který měl být obětí vraždy. Vyšetřovatelé po zjištění této skutečnosti museli začít velmi obezřetně, opatrně, ale rychle pracovat, aby dnes již obviněný nepojal podezření, že by jeho skutek mohl být odhalen.
Právě proto, že muž, který měl vraždu spáchat, s kriminalisty velmi intenzivně spolupracoval, tak dne 16. prosince 2013 došlo k zadržení 33letého muže, který si vraždu objednal, a to při předávání finanční hotovosti za vykonanou vraždu.
 
V průběhu vyšetřování kriminalisté u obviněného zajistili nelegálně držené střelné zbraně. Tyto jsou zaslány k odborným expertízám. Dále byla zajištěna část finanční hotovosti, kterou chtěl obviněný zaplatit za vraždu, a to u najatého cizince.
 
Vyšetřovatel v těchto dnech podal návrh na vzetí do vazby. Státní zástupce toto akceptoval a muž je stíhán vazebně. Jako důvod svého jednání uvedl finanční prospěch. Domníval se, že by po zavražděném mohl převzít vedení společnosti.
 
mjr. Jana Světlá
tisková mluvčí KŘP LK
20. 12. 2014

vytisknout  e-mailem